Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izbora u SDP-u

Bernardić: Nemam razloga za ostavku, Ostojić: Ne bojim se revanšizma

SDP izbori
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
02.04.2016.
u 22:05

Napomenuo je i kako sam nije bio kandidat na današnji izborima te dodao da će, ako izgubi na izborima za gradonačelnika podnjeti ostavku.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji je u izborima za predsjednika stranke podržavao Zlatka Komadinu, poručio je danas kako to što je zagrebački SDP glasovao suprotno onome za što se on u kampanji zauzimao ne smatra razlogom da podnese ostavku, a novom-starom predsjedniku Zoranu Milanoviću je čestitao na izbornoj pobjedi.

"Čestitam Zoranu Milanoviću. Očito da ljudi u SDP-u ne žele promjene. I to je to. A podnijet ću ostavku ukoliko izgubim lokalne izbore. Kada izgubite izbore među građanima onda podnesete ostavku. Ostavku ću podnijeti ako izgubim na izborima među građanima", rekao je Bernardić.

Napomenuo je i kako sam nije bio kandidat na današnji izborima te dodao da će, ako izgubi na izborima za gradonačelnika podnjeti ostavku.

 Ne boji se, kaže, nikakvog revanšizma u SDP-u te poručuje da kandidat za zagrebačkog gradonačelnika neće biti samo ukoliko mu članovi stranke ne daju povjerenje da se kandidira.

Upitan očekuje li razgovor s Milanovićem, Bernardić je uzvratio kako, "prije svega, očekuje razgovor s građanima Grada Zagreba, kao i dosad".

Pojasnio je i razloge zbog kojih je podržao Komadinu rekavši kako je to bilo "za bolji i jači SDP, za SDP koji može biti realan protivnik sadašnjoj vladajućoj koaliciji i koji može pobijediti na sljedećim lokalnim i parlamentarnim izborima, kad god oni bili".

 Pri tom je podsjetio na stihove Olivera Dragojevića poručivši: "Da se opet rodim isti put bih izabrao".

 Nepravilnosti u izborima, kaže, bilo je, no priznao je i kako one "u većoj mjeri nisu utjecale na rezultat". 

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, koji je na izborima za predsjednika te stranke podržavao Zlatka Komadinu, poručio je u subotu navečer kako se ne boji revanšizma te dodao da je u SDP ušao zbog socijaldemokracije, na poziv Ivice Račana, a ne "kao neki koji su u stranku ušli 15 dana prije nego što je pobijedila na izborima".

 "Zašto bih se bojao revanšizma? Članovi su odlučili i to treba poštovati. I sada bih ponovio sve što sam rekao zadnja dva mjeseca. Nemam se kome što ispričati jer nisam nikoga vrijeđao. Čuo sam da su se neki ispričali! Vjerojatno imaju razloga za to", kazao je Ostojić novinarima ispred središnjice stranke upitan strahuje li od revanšizma.

 U stranci, ističe, ima karijerista koji u nju ulaze 15 dana prije izbora. "Znate ono, kada SDP treba dobiti izbore, onda se 15 dana prije uključe u stranku. Toga ima u svakoj stranci, posebno u SDP-u. Ja sam nisam ušao u SDP 15 dana prije izbora. U SDP sam ušao kao sveučilišni profesor i, kao što znate, još uvijek sam profesor", poručio je Ostojić.

>> Milanović slavi pobjedu: 'Grdno se varaju oni koji misle da je ova utakmica oslabila SDP'

Komentara 32

Avatar arba_arba
arba_arba
22:51 02.04.2016.

Drugovi, vas dvojica ste politicki gotovi, finito, the end, ende, konec, kraj. Zoka bahati ne prasta, nema vise ni posla u javnim tvrtkama ili na sveucilistu- moracete u Irsku ili se prodajte za Sirijce pa u Njemacku.

DU
Deleted user
22:10 02.04.2016.

Kreće odmazda u SDPu temeljena na sloganu Mi ili Oni

I0
ivica_01
22:46 02.04.2016.

to vi mislite neznate vi kako se partija obracunava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije