Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Davidu Komšiću

Otac ubojice: Nađi novu djevojku. Kristina te vara

Zagreb: Nastavljeno suđenje Davidu Komšiću za ubojstvo Kristine Krupljan
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/4
02.02.2018.
u 18:13

Olivera i Ivo Komšić kazali su da su voljeli Kristinu, no nisu je prikazali u lijepom svjetlu

Mučno je danas bilo u velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda na suđenju Davidu Komšiću (21) optuženom da je s 88 uboda nožem zbog ljubomore i iz osvete lani u veljači ubio svoju bivšu, trudnu djevojku Kristinu Krupljan (19).

Na klupi za svjedoke sjedili su njegovi roditelji Olivera i Ivo Komšić, a njihove iskaze David Komšić slušao je pognute glave. Dan prije u sudnici je zijevao i smijuljio se, a danas takvog ponašanja nije bilo dok je slušao što njegovi roditelji iskazuju o njegovu životu, ponašanju i vezi s ubijenom djevojkom.

Rekli da im je žao

Iako je njegova majka u nekoliko navrata zaplakala i iako je na rubu suza više puta ponovila da njezin sin nije monstrum koji je isplanirao Kristinino ubojstvo, mučan dojam još je više pojačan činjenicom da su Olivera i Ivo Komšić u iskazima pokušali ocrniti ubijenu djevojku. Jer, iako su više puta naveli da im je žao zbog svega što se dogodilo te isto tako više puta izrazili sućut obitelji brutalno ubijene Kristine Krupljan, oboje su ponavljali da nije samo David bio ljubomoran, nego i Kristina. Čulo se tako da je Kristina stalno Davida nepotrebno prijavljivala policiji, da je policija trebala imati samo jednu patrolu za nju, dok David nju nikada nije prijavio jer, kako kaže njegov otac, oni nisu takvi ljudi.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Davidu Komšiću za ubojstvo Kristine Krupljan
1/13

– Ne vjerujem da je on njoj slomio nos, zbog čega je dobio zabranu prilaska. Da je on nju navodno udario, nitko nije vidio, no da je ona njega pljusnula, vidjeli su svi jer se to dogodilo u našem kafiću – kazala je Olivera Komšić.

Ona ne vjeruje da je njezin sin bio nasilan prema Kristini jer, kako kaže, ne bi onda bili četiri godine u vezi.

Turbulentan odnos

– David je Kristinu volio. Obožavao ju je. I to je pokazivao. Kupovao joj je poklone i vodio je na mjesta na kojima ja nikad nisam bila. Bili su stalno zajedno. I previše, nije ih se moglo razdvojiti. Njihov je odnos bio turbulentan – kazala je Davidova majka.

Ocu nije se sviđalo što se, kako je kazao, David htio oženiti Kristinom, a rekao je i da je Davidu kazao da je Kristina bila i s drugima, zbog čega je Davidu savjetovao da nađe drugu djevojku. Prije nego što su iznijeli niz detalja iz života ubijene djevojke prikazavši je u nelijepom svjetlu, oboje Komšića konstatiralo je da su je voljeli te da im je bila kao kći.

Oboje su u istrazi iskazivali da David nije imao problema, dok su na raspravi kazali da je imao psihičkih problema zbog čega je išao k liječniku u BiH, a Komšići su to skrivali, kako su kazali, zbog srama.

Objašnjavajući zašto je dala dva različita iskaza o zdravlju svog sina, Olivera Komšić kazala je da su oni konzervativna obitelj pa nisu htjeli da se za to zna. – Na tužiteljstvu sam upozorena da ne moram reći nešto što bi mene ili nekog mog izvrgnulo sramoti pa nisam o tome govorila. Kasnije mi je odvjetnica rekla da sve trebam ispričati pa sam sada to i učinila – pokušala je objasniti razlike u iskazima Olivera Komšić. Zbog srama su, kako je kazala, Davida iz Zagreba vodili doktoru u Bugojno, a Davidov problem bio je, kako je kazala, što je vidio dvoslike zbog čega je bio nervozan i neusredotočen. Sve to događalo se, kazala je, 2013. i 2016.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Davidu Komšiću za ubojstvo Kristine Krupljan
1/6

Komentara 19

BI
binki
18:52 02.02.2018.

Uz ovakve roditelje nije ni čudno da je takav postao.

DU
Deleted user
18:31 02.02.2018.

Roditelji optuženog samo još trebaju dovesti sudskog vještaka koji će objasniti da se djevojka samoubola nožem i to 80 puta!

ZG
zg223
19:17 02.02.2018.

'konzervativna obitelj'...naime nikad nisam cuo gluplju izreku u zivotu posto osobno poznajem sve clanove ove novopridosle obitelji na zagrebackoj ferenscici koja je izbjegla iz Kiseljaka u Bih ali ne radi rata vec stotine kaznenih prijava u Bih..tako da nadam se da ce mali komso biti u zatvoru sto dulje(max 40 god se nadam)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije