Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa za spomenik
Povratak na članak

Đapić: Osijek treba biti prvi grad koji bi podigao spomenik žrtvama komunizma

- Suprotstavit ćemo se obilježju koje bi asociralo na komunizam i boljševizam, kazao je

Komentari 9

BF
bf2
14:29 18.01.2014.

iako mi se Đapić ne sviđa,ideja je dobra. komunizam je totalitarna ideologija koja je odnijela preko 100 milijuna ljudskih života i kao takva treba imati isti tretman kao i nacizam.

VL
NV
novo vriijeme
14:35 18.01.2014.

Možda prvo spomenik plagiatorima magisterija.

VL
KR
krckoo
22:48 18.01.2014.

Za Đapića me ne iznenađuje kakav je, uvijek se povodio za osobnim interesom tako da je za njega bilo očekivati da će lizati stražnjicu Vrkiću i ljevici a sve za šačicu vlasti. Čudi me HDZ da ovom Kramariću dozvoljava da to isto radi, lik ima jednu vijugu i ne zna je upaliti. Žao mi je jedino jer sam dao glas za njegovu listu, jbg kada su isturili dr Vidovića...

VL
NE
Nepokolebljiv
17:41 19.01.2014.

Osijek i komunizam i antifasizam i zrtve to je papazjanija bez imalo smisla! Ako se zeli odati pocast ZRTVAMA necega onda se to nesto spominje sto manje jer se u protivno tome necemu isto tako podize spomenik! Znaci u Osijekuku bi trebalo podici spomenik nevinim (nadajmo se zaista samo nevinim) zrtvama jednog zlocinackog sistema. Obzirom da je u Osijeku i siroj okolini pobijeno daleko vise nevinih (sada govorim iskljucivo o nevinima) zrtava drugog zlocinackog rezima. Taj drugi pokret NIJE bio komunisticki jer svi mi stariji smo uceni cio zivot da smo mi zivjeli u socijalizmu koji je tek put u komunizam a da komunizma jos nema. Onda se moza samo zakljuciti da su te nevine zrtve zrtve neceg drugog a ne komunizma - te nevine zrtve su zrtve ANTIFASIZMA! I ovoga proizlazi da bi Osijek mogao dobiti dva spomenika: jedan zrtvama fasizma i drugi zrtvama antifasizma! Dakle fasizam i antifasizam su dva brata zlocinca koji jedan bez drugog nemogu i sada 7 desetljeca nakon prestanka rata izmedu fasizma i antifasizma jos uvijek zatiru nevine zrtva u zaboravljenoj zemlji Hrvatskoj!

VL
FL
feliks.lorenz.33
11:48 20.01.2014.

G. Đapić pati od fobije podizanja spomenika. A što osječani trenutno mogu u "kazalište" jedino na sjednice Vijeća Grada - nikome ništa.

VL
FL
feliks.lorenz.33
14:27 21.01.2014.

G. Đapić očito patio od "spomeničke fobije". Poslije onog rugla na trgu A. Starčevića, spopala ga je "manija" spomenika žrtava "komunizma". SFRJ je bila socijalistička država, komunizam (svatko daje prema mogućnostima a uzima koliko mu treba) je samo nedosanjani san.an. A upotrebljavaju ga kao da je u SFRJ ostvaren. Uz toliko neuređenosti, lopovluka, stupnja zaostalosti u razvoju, nezaposlenosti, socijalno potrebitih - njemu je do spomenika. Razmišlja li iole razuman čovjek na takav način. A takvi imaju mandat da zbrinu građane. To je zaista samo jad i bijeda politike koja u sva zvona zvoni da je demokratska.

VL
Avatar Becarina
Becarina
16:25 18.01.2014.

Mislim da je Vrkic odradio svoje u politici, i sada moze otvoreno u SDP, KP, HNS, nema neku veliku sansu na izborima, gotov je, ne mora se i ne moze prikrivati . Sto se tice Djapica , iako mi se ne svidja, opet ce skupiti nekoliko poena, bas radi Vrkica jer Djapiceva ideja je dobra, nasuprot, bizarne, Vrkiceve .

VL
M3
Miške 3
19:57 18.01.2014.

"Magistar" Đapić, sljedbenik Ante Pavelića će podizati takove spomenike. Već je napravio centralno grijanje na javnom trgu u Osjeku. Komunizam je pravio zločine, kao i svi sistemi. Ali je donio punu zaposlenost, industrijalizaciju, najveću stopu rasta i radničkog blagostanja kakovekakove nikad neće više imati hratski radnik.Jugosla.pasoš bio je jedan od najvrednihih a Tito najcjenjeniji državnik. Stalno taj grć ustašoida da se vrate na 1941. Stoga i one budalaštine Šimunića. Okanite se toga- gledajte naprijed a ne stalno natrag.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.