Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MAMA, HOĆU i JA'

Jesu li ovo najmaštovitija dječja igrališta što postoje

Monstrum
Foto: Monstrum
1/8
19.02.2014.
u 08:33

Tvrtka je izradila na desetke posebnih drvenih igrališta neobičnih oblika

Monstrum je danski dizajnerski studio koji specijaliziran za projektiranje dječjih igrališta neobičnih i nadrealnih drvenih oblika. Studio je stvoren 2003. godine, kada je osnivač Ole Nielsen shvatio da škola njegovog djeteta treba novo igralište, prenosi Wired.

Nielsen je počeo tražiti moguće zamjene, no zaključio je da su svi dizajni loši, ali i skupi. Stoga je sam odlučio napraviti igralište, koje se sastojalo od visokog tornja povezanog sa svemirskom raketom iz koje izlazi tobogan. Tvrtka je u međuvremenu izradila desetke posebnih drvenih igrališta.

Dizajnerima ideje za neobične objekte dolaze prirodno, jer ih većina dolazi iz svijeta dizajna kazališnih pozornica.

- Većina projekata bazirana je na pričama koje su nam intrigantne. Uvijek je riječ o tajnovitosti, o onome što nam potiče maštu - rekao je Tomas Knudsen, glavni dizajner u Monstrumu.

>> Predškolska djeca premalo vremena provode u prirodi

Foto: Monstrum

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije