Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vijenci & kaktusi

Danijela je davno postala žrtva scenarističkih duhovitosti

danijela trbovic,portal
Daniel Kasap/PIXSELL
Autor
Ivan Starčević
27.10.2013.
u 16:55

Stojan Matavulj je tipičan pripadnik nove hrvatske elite. U uzvišenim vijestima o sprovodu u Šibeniku pažljivo je zaobiđena njegova prozaična uloga vozača u nesreći koja je mladu glumicu stajala života

VOLIM HRVATSKU

Nedjelja, HRT 1, 18.10

Zanimljiv kviz, pogotovo za one koji prespavaju uvodno zemljačko high-five pljeskanje dlanovima tzv. popularnih i poznatih što jedan po jedan ulaze. Voditelj kviza Mirko Fodor, kapetani ekipa Rene Bitorajac i Goran Navojec imali su za Danijelu Trbović, Dariju Knez, Mirnu Maras i Kristijana Ugrinu uvijek spremnu i poneku dosjetku koja bi publici približila njihov komplicirani lik i bogat unutrašnji život, recimo: Danijela Trbović je na dijeti jer jede samo dok ne priča. Danijela je davno postala žrtva scenarističkih duhovitosti koje je čitala s blesimetra. Povjerovala je da je ona ta koja je silno duhovita, pa je tako izvalila nešto od čega je svima bilo malo neugodno. Stvarno duhoviti David Šajn, veslač i aktualni svjetski prvak u četvercu, uz prešutnu moralnu podršku kolege iz čamca, Martina Sinkovića, efektno je njen krivi korak svima objasnio riječima: Bila je ovo najslabija karika.

VIJENAC

 

VIJESTI

Ponedjeljak, Nova TV, 17.00

Voditeljica Romina Knezić živi i radi u zemlji u kojoj čita da Nova TV oštro prosvjeduje protiv ponašanja Zdravka Mamića koji zauzima visoko mjesto u sportskoj organizaciji i nada se da će ga ta sportska organizacija osuditi. Do danas nijedan sportski savez nije poduzeo ništa. S Novom TV nisu se solidarizirale ni bratske televizije, što je ponašanje gore od Mamićeva koji je prostačio u smjeru novinara Nove TV. U svakoj drugoj normalnoj zemlji na svijetu bilo bi nemoguće da neka javna osoba vrijeđa bilo koga, a kad bi se to i dogodilo, javnost bi ustala u obranu normi ponašanja koje vrijede za svakoga. Dobro je poznato da Hrvatska ni ovom prilikom nema javnost jer ima dvije TV koje nisu u stanju prenijeti vijest da treća TV štiti svojeg novinara od divljačkih ispada Z. Mamića. U dugoj povijesti njegova takvog ponašanja, po kojem će nas potomci pamtiti, sada su se i televizije proslavile.

VIJENAC

 

DNEVNIK 3

Utorak, HRT 1, 22.38

Reporterka Đurđica Plećaš, HTV-ova reporterska zvijezda tjedna (zbog reportaža u Dnevniku 3), otkrila je da vukovarske dvopismene ploče ne odgovaraju zakonskim normama. Trebaju biti od stakla i stajati lijevo od ulaza, u polovici visine ulaznih vrata. One su od dvostruko jeftinije plastike, postavljene su previsoko, na 3,5 metara, i na krivoj strani, desnoj umjesto lijevoj. Prekršen je Zakon o državnom odvjetništvu i Zakon o sudovima. Neviđeno je zadovoljstvo čuti nešto stvarno, bar u centimetrima, kad u svemu ostalom na TV sve frca od pametnih izjava, najava, komentara i ostalih medijskih naplavina od kojih svi bježimo glavom bez obzira, baš kao i od nevjerodostojnih osmijeha kojima naši voditelji i voditeljice završavaju svoje emisije kao da preziru i nas i njih. Ni večerašnja urednica T. Munižaba nije odoljela napasti da nam uputi jedan od onih blago-meni-idem-doma čarobnih osmijeha.

VIJENAC

 

DNEVNIK

Srijeda, Nova TV, 19.15

Županica u Sisku, gđa Marina Lovrić, kupila je preskupi automobil. Isto su učinile županijske glavešine u Varaždinu i Sisku, što je spomenuto samo usput – da se dokazima potkrijepi loš primjer. Županica je govorila, pa je govorio g. Mato Pavličević iz udruge autonovinara, koji je rekao da je mogla proći za dvjesto tisuća kuna jeftinije, pa je opet govorila županica. Prava glorifikacija njene kupnje nastupila je kad je odmah iza nje opsežno obrađen novi Obamin auto. Ovakvo grupiranje vijesti spajanjem nespojivog zadnji put je viđeno u davnim “Motrištima” HTV-a, u kojima je urednički zanat pokušavao učiti g. Miljenko Manjkas koji je učio i učio od srijede do petka. Obamin auto stoji milijun i pol dolara, težak je sedam tona, troši 64 litre na 100 km, ima 20 cm debeo oklop i trinaest cm debela stakla. Nemojte žaliti županicu, nije ona najveća sirota dok god njezin auto štiti debljina njezina obraza.

KAKTUS

 

PROVJERENO

Četvrtak, Nova TV, 22.15

Reporterka “Provjerenog” Ema Branica i ovog je četvrtka našla obitelj koja je sretna i zadovoljna, usprkos moru teškoća koje bi slomile svakoga, osim gđe Martine iz Dugog Sela koja nedjeljom dva sata nasmijana pleše zumbu s građankama i jednim građaninom koji su došli dati dobrovoljni prilog od 20 kuna za njenu udrugu i malo se razgibati. Martina ima sinčića koji je slijep od rođenja, uspjela je da dijete ide u “normalnu” osnovnu školu u kojoj je postao najbolji đak. Poslije prošlotjedne reportaže Eme Branice u “Provjerenom”, u kojoj obitelj Vranešić nije tražila ni od koga ništa, neočekivana pomoć stigla je od dobrih ljudi sa svih strana Hrvatske. Željka Vranešić (19) priča da sad imaju odjeće i za druge, javila se firma koja će im urediti kupaonicu i WC, ona je dobila tri ponude za posao i najljepše od svega: studentica prava Thea Terlecky želi pomoći Željki u učenju za prijamni ispit!

VIJENAC

 

EXKLUZIV TABLOID

Petak, RTL TV, 18.05

Stojan Matavulj je tipičan pripadnik nove hrvatske elite. U uzvišenim vijestima o sprovodu u Šibeniku pažljivo je zaobiđena njegova prozaična uloga vozača u nesreći koja je mladu glumicu stajala života, što je tretman rezerviran samo za najveće (koji na kraju ipak odu u zatvor). On je žrtva koja umjesto nas herojski podnosi tragediju što nas je sve snašla na cesti A3. Evo njega i na sprovodu, pa su sve naše TV zaključile kako nema šanse da je on vozio Lambašu. Upotrijebljeni su izrazi: automobil je udario, ona je poginula na mjestu suvozačice u automobilu Stojana Matavulja, a ono što je izgovorila voditeljica Dnevnika HTV-a Sanja Mikleušević ne da se ni ponoviti, toliko je sofisticirana ta formulacija bila. U četvrtak je RTL TV jedina objavila da još nema rezultata testova i obdukcije, a ni službenog izvješća o nesreći. Akcija “Dolores nema, spasimo bar Stojana” uspješno ide dalje. Do kada?

ČETIRI KAKTUSA

 

RAVNOPRAVNE

Subota, Z 1, 8.04

U 9-minutnom prilogu pod naslovom “Lička ženska ruralna zadruga” nalazimo se u Gračacu. U Ulici Hrvatskog proljeća 1 postoji udruga “Prospero” kojoj je uspjelo okupiti žene i učiti ih zarađivanju novca za obiteljski budžet: one tkaju, imaju radionicu za proizvode od filca (papuče, torbe, šešire) i keramičku radionicu u kojoj je napravljena mala keramička ovčica koja je dobila nagradu u kategoriji najbolji hrvatski proizvod. Udruga prodaje suvenire u kiosku na ulazu u Cerovačke pećine, najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj, 4 km jugozapadno od Gračaca. Voditeljica Lana Pavić pita gđu Sanju Cesar, koja je došla govoriti o početku projekta “Europske mogućnosti za ruralne žene”, kako postići da seoske žene postanu suvlasnice kuće u kojoj žive, što je uvjet za dobivanje kredita za pokretanje posla. Treba mijenjati svijest, što će biti lakše sada kad je svaki novčani prihod dragocjen.

VIJENAC

>>Spašen 'Peti dan' otkako nema Horvata. On se blamira u emisiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije