Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijepori

Danijel Srb i HSP položili vijence "žrtvama pokolja iz 1941. u Srbu"

srb3
Maja Šantoši /Pixsell
26.07.2011.
u 14:29

Srb je napomenuo da je Saboru nedavno predložio inicijativu kojom bi se upravo 27. srpnja proglasio Danom sjećanja na žrtve četničkih pokolja u Hrvatskoj

SRB – Kod spomenika ustanku u Srbu danas je stotinjak članova Hrvatske stranke prava položilo vijence i odalo počast dvjema tisućama Hrvata koji su stradali nakon 27. srpnja 1941. godine.

–  Mi smo odali počast žrtvama četničkog terora i masakra počinjenog nakon 27. srpnja 1941. godine što je predstavljalo pokušaj etničkog čišćenja ovog prostora od Hrvata. Taj je datum predstavljao nekakav dan ustanka, obilježit će se kao takav i sutra, a mi želimo otvoriti javnu raspravu i upozoriti hrvatsku javnost na to o čemu je tu uistinu riječ. Obilježavanje toga datuma pokušaj je rehabilitacije četničkog pokreta, što mi osuđujemo – rekao je za Večernji list Daniel Srb, predsjednik HSP-a.

Napomenuo je da je Saboru nedavno predložio inicijativu kojom bi se upravo 27. srpnja proglasio Danom sjećanja na žrtve četničkih pokolja u Hrvatskoj.

27. srpnja u Srbu se, naime, obilježava ustanak Ličkog naroda i priključivanje partizanskoj borbi.

Komentara 19

Avatar netstoper
netstoper
14:46 26.07.2011.

...kud vas je malo tu ste još i razjedinjeni...prost čovijek bi rekao da ste glupi...gdje su intelektualci i vizionari...

TR
traper
15:09 26.07.2011.

Ej moj Srbe, da si pravi Srb imao bi tri zajamčena mandata u Saboru a ne jedan jedini,ali istine radi treba reći da si ovaj put potpuno u pravu.

OB
-obrisani-
22:51 26.07.2011.

zašto je srb išao u srb i zašto se srb uopće zove srb, a zašto se srb preziva srb?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije