Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ DAN ZA KRVNIKE

Danas uhićen i Munyagishnari, optužen za genocid u Ruandi

Bernard Munyagishvari
arhivska fotografija
26.05.2011.
u 15:38

Vođa Hutu milicija i jedan od glavnih počinitelja genocida nad Tutsijima u Ruandi devedesetih uhićen je u DR Kongu nakon 17 godina bijega

Bernard Munyagishari, 52-godišnji vođa Hutu milicija, optužen za genocid nad Tutsijima u Ruandi 1994., organizator Interahamwe milicijskog pokreta koji je naoružavao, obučavao i upućivao da ubijaju Tutsije i siluju njihove žene, uhićen je zajedničkom akcijom kongoanske vojske i postrojbe za praćenje ICTR-a, Međunarodnog suda za zločine u Ruandi.

Bivši učitelj i nogometni sudac, odgovoran za masakre počinjene u oblasti Gisenyi od travnja do lipnja 1994., već 17 godina krio se od pravde i uhićen je "na vrlo nepristupačnom terenu". Za njegovo hvatanje ICTR je raspisao nagradu od 5 milijuna dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije