Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska može bolje

Danas u 18 sati prosvjedi podrške kurikularnoj reformi u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu...

boris jokić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
01.06.2016.
u 08:50

Prosvjedni skupovi podrške reformi održat će se u desetak gradova

Danas u 18 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića trebao bi početi prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi u organizaciji inicijative ''Hrvatska može bolje''.

Prosvjedni skupovi podrške reformi održat će se u još desetak gradova, među kojima u Osijeku (18 sati, Trgu sv. Trojstva u Tvrđi), Rijeci (18 sati, na okupljalištu mladih „Kont“) i u Splitu (18 sati, ispred HNK).

Prosvjed je najavljen nakon što je voditelj reforme Boris Jokić prošli tjedan zatražio razrješenje zbog uplitanja politike. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar razrješenje je odbio i poručio da se reforma nastavlja. Jokić i Šustar sinoć su se sastali kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, gdje je utvrđeno da reforma ide dalje. Jokić još nije povukao zahtjev za razrješenjem, ali je rekao da je spreman na razgovor.

>> Evo što su Jokić i članovi ekspertne skupine poručili uoči prosvjeda podrške reformi!

>> Grabar-Kitarović: Učinit ću sve da politiku maknem od reforme. Jokić: Zahtjev za razrješenje ne povlačim

Komentara 70

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
09:16 01.06.2016.

Prosvjedi u organizaciji raznih udruga koje su filijale partije. Tko je uopće taj Jokić, tko su ostali članovi radne skupine da bi bili nezamjenjivi i da njihov rad ne bi bio podložan kritičkoj ocjeni. Ne želimo povratak u vremena kad se u školama podučavao marksizam i komunistička ideologija i "historija". Upravo se ti eksponenti tog bivšeg totalitarnog sustava sada skrivaju iza nekog liberalizma i tzv. demokracije.

Avatar BraBar
BraBar
09:15 01.06.2016.

Dali je VL ovako najavljivao akciju 'Hod za život, obitelj i bolju Hrvatsku' ? Sramite se, uz dana u dan ste nepodnošljivim!

BI
bijelocrveni
09:11 01.06.2016.

SPD-ova obmana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije