Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosimo galeriju

Danas su svoja vrata zatvorile trgovine diljem Hrvatske: Podržavate li zabranu rada nedjeljom?

Rijeka: K Centar Fiume zatvoren zbog primjene novog zakona o neradnim nedjeljama
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
02.07.2023.
u 17:38

Novi Zakon o trgovini stupio je na snagu 1. srpnja, a brojni trgovci svoja su vrata zatvorili odmah s prvom nedjeljom nakon što su počele vrijediti nove odredbe.

Prva je nedjelja od kako je na snagu stupio novi Zakon o trgovini. Prema novim odredbama, trgovine mogu raditi samo 16 nedjelja u godini. 

Novi Zakon o trgovini stupio je na snagu 1. srpnja, a brojni trgovci svoja su vrata zatvorili odmah s prvom nedjeljom nakon što su počele vrijediti nove odredbe.

Brojni šoping-centri i trgovine odlučile su s prvom nedjeljom zatvoriti svoja vrata. Donosimo galeriju fotografija koje prikazuju kako su izgledale trgovine danas tijekom dana u Splitu, Zagrebu, Rijeci...

ANKETA Podržavate li zabranu rada nedjeljom?

GALERIJA Neradne nedjelje zbog novog Zakona o trgovini

Rijeka: K Centar Fiume zatvoren zbog primjene novog zakona o neradnim nedjeljama
1/29

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 5

MA
MALTEZ
07:26 09.07.2023.

Uz pilote i stjardese i kompletno osoblje zračnom prometu. Mjera je čisto politikanstvo.

GO
goran2hr
10:47 03.07.2023.

Ne znam kako je to točno sada regulirano, ali za nedjelju bi se trebalo platiti dvostruku dnevnicu i dati jedan slobodan dan u tjednu - pa kome se to isplati - neka radi. I to onda strogo kontrolirati. Ima ljudi koji su ateisti ili pripadnici drugih religija i sigurno bi to za njih bilo prihvatljivo. Ovako, pad prometa, a moguće i otkazi viškovima. Pa neki neće raditi nedjeljom, tj. neće raditi nikako.

Avatar Moodleen
Moodleen
19:34 02.07.2023.

A raditi moraju policajci, vatrogasci, konobari, kuhari, slastičari, željezničari, vozači, skladištari, čuvari, portiri, piloti, stjuardese, blagajnici, radnici na benzinskima, u autopraonicama, kinooperateri, kazališni djelatnici, glazbenici, sportski djelatnici, liječnici, sestre i ostalo medicinsko osoblje, apotekari, vozači hitne, radnici u kladionicama, tramvajsko osoblje, novinari, radio i televizijsko osoblje, građevinci, cestari... itd, itd. Samo trgovci ne. Smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije