Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGDAN SVIH SVETIH

Danas se sjećamo onih koji više nisu među nama

mirogoj, hdz, josip leko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/19
01.11.2013.
u 10:15

Leko i Matić položit će vijence na zagrebačkom groblju Mirogoj na grobovima Franje Tuđmana, Ivice Račana te Borisa Šprema

Danas je dan blagdan Svih svetih, kada se ljudi prisjećaju najdražih osoba koje više nisu među njima. Građani su već jučer obišli groblja kako bi ih uredili i ukrasili svijećama.

Blagdan su obilježiti i visoki državni dužnosnici. Predsjednik Sabora Josip Leko te, kao izaslanik premijera Zorana Milanovića, ministar branitelja Predrag Matić položili su vijence na zagrebačkom groblju Mirogoj na grobovima Franje Tuđmana, Ivice Račana te Borisa Šprema.

Na Mirogoju su svijeće zapalili i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

Izaslanstvo HDZ-a, u kojemu su bili i Drago Prgomet, Vladimir Šeks i Miroslav Tuđman, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, Aleji poginulih branitelja iz Domovinskoga rata i na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana.

Izaslanstvo HNS-a predvođeno predsjednicom stranke Vesnom Pusić položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobovima Savke Dabčević-Kučar, Mike Tripala i Dragutina Haramije, kao i kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, ispred križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobnici Narodnih heroja i kod Središnjeg križa na Mirogoju.

Komentara 5

Avatar ambasadoor
ambasadoor
09:09 01.11.2013.

Na blagdan Svih svetih slavimo sve svece koji su kanonizirani i one koji jos nisu.Na Dusni dan,koji je sutra,spomen je svih svih vjernih mrtvih i tada se ide na groblje.Kod nas je to malo izokrenuto.

Avatar jure23
jure23
11:49 01.11.2013.

Generalu Anti Gotovini,predsjedniku Franji Tuđman,ministru Gojku šušku,SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA i cijelom Hrvatskom narodu koji je kao jedna duša i tijelo ustao u obranu jedine nam domovine, protiv velikosrpskog, srbočetničkog i agresorskog okupatora-, neka Vam je VJEČNA HVALA I SLAVA !! Hrvatski narod nikada zaboraviti neće, učit ćemo našu djecu da pamte herojstvo Hrvatskih domoljuba i zlo srbočetničke ideologije.

GU
guc
10:46 01.11.2013.

Dali danas ili sutra teski su to dani pogotovo za one koji su sami ostali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije