Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'i prošli put smo prvi ustali od stola'

Vrdoljak: Uopće ne razgovaramo o koaliciji, ne namjeravamo sudjelovati u Vladi

Ivan Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.09.2016.
u 16:37

Upitan hoće li i HNS poput HSS-a podržati Vladu Andreja Plenkovića, Vrdoljak uzvraća da uopće nisu razgovarali o tome

Predsjedništvo HNS-a danas se sastalo prvi put nakon parlamentarnih izbora analiziralo je i rezultate izbore, ali govorilo i o prvim pripremama za lokalne izbore u 2017. godini.

- Rezultati izbora pokazali su da je HNS ima 7 posto potpore u biračkom tijelu, unatoč maloj izlaznosti. Mi smo izuzetno zadovoljni s rezultatom, pokazali smo dosljednost, odgovornost i političku kulturu i ozbiljno krećemo u pripreme za lokalne izbore kada ćemo pobijediti koaliciju HDZ-a i Mosta, a od HDZ-a i Mosta očekujemo da što prije završe sa svojim pregovorima, da krenu realizirati svoja obećanja, da povećaju ljudima plaću, smanje poreze, da poboljšaju zdravstveni sustav i sve ono što su govorili u kampanji i da više ne gube vrijeme na prepucavanje i počnu raditi – komentirao je nakon Predsjedništva šef stranke Ivan Vrdoljak.

Upitan hoće li i HNS poput HSS-a podržati Vladu Andreja Plenkovića, Vrdoljak uzvraća da uopće nisu razgovarali o tome.

- I zadnji put, nakon prošlih izbora, smo tijekom pregovora prvi istupili i rekli neka HDZ i Most sastave Vladu, a tako je i sada. Dan nakon izbora smo čestitali i rekli neka HDZ i Most sastave Vladu i od tada se pripremamo za lokalne izbore. Uopće ne razmišljamo sudjelovati u tome – poručio je Vrdoljak. Isto su, dolazeći na sjednicu Predsjedništva, poručili i Predrag Štromar i Matija Posavec.
Vrdoljak se osvrnuo i na odluku HSS-a da podrži Vladu.

- Mislim da političke elite 2016. godine trebaju paziti što govore i ne previše se baviti jedni drugima. Ja sebi ne dam za pravo da analiziram HSS-ov postupak, ali će građani sigurno dati svoju ocjenu i završit ćemo na onoj rečenici da svatko odgovara za svoje ponašanje – kazao je Vrdoljak. HNS se koncentrira na lokalne izbore, dodaje, jer im je cilj da svim građanima pošalju poruku da vode dosljednu politiku otkad postoje.

- Nismo nikada trgovali s pozicijama u Vladi, naše poruke su iste prije i nakon izbora, tu dosljednost nema cijene i svi smo bili jedinstveni na Predsjedništvu i ja sam ponosan na njih naglasio je Vrdoljak te poručio da planiraju pobijediti na lokalnim izborima.

- A pobjeda znači osvojiti Zagreb – tvrdi Vrdoljak. HNS će ostati jedinstven u oporbi, zaključuje.

>> Vrdoljak: Petrov mi je prijetio hapšenjem. Tako je zadnji govorio Ivić Pašalić

>> Šale na račun Beljaka: 'Dobro, kaj bu Andrej sa svim tim rukama?'

Komentara 28

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
16:54 21.09.2016.

Ti buraz i ne možeš razgovarati o nikakvoj podršci, jer uskoro ideš u saborski klub Remetinec !!!

DU
Deleted user
16:58 21.09.2016.

Onaj tko sa ovakovima želi koalirati zasigurno Hrvatskoj ne želi ništa dobro.

DR
drugPlenky
16:50 21.09.2016.

Dragi Vrdoljače ono što je jedino sigurno nakon ovih izbora je da HNSa više biti neće, zasluženo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije