Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neka idu s Mostom'

Vrdoljak: Ne očekujem poziv iz HDZ-a, HNS nema što raditi u toj vladi

Ivan Vrdoljak
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
13.09.2016.
u 12:08

Temeljem izbornog rezultata HDZ i Most trebaju sastaviti Vladu i preuzeti odgovornost, a u toj vladi HNS nema što raditi – rekao je Vrdoljak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u utorak kako iz HDZ-a ne očekuje poziv na pregovore oko sastavljanja nove Vlade te je ponovio kako očekuje da HDZ Vladu sastavi s Mostom, no na pitanje kako će se postaviti ako ih HDZ ipak pozove na pregovore nije odgovorio uzvrativši tek kako "na hipotetska pitanja ne odgovara".

– Temeljem izbornog rezultata HDZ i Most trebaju sastaviti Vladu i preuzeti odgovornost, a u toj vladi HNS nema što raditi – rekao je Vrdoljak.

Upitan međutim što ako iz HDZ-a poziv na razgovore ipak stigne u HNS, Vrdoljak nije odgovorio uzvrativši kako na hipotetska pitanja ne želi odgovarati.

Mediji nagađaju kako bi se HDZ, bude li Most bude "tvrd" sugovornik oko uvjeta za sastavljanje nove Vlade, mogao okrenuti pregovorima s HNS-om, no Vrdoljak uzvraća kako je to "deja vu". Taj scenarij je već viđen i prije godinu dana kada se govorilo kako će HNS ići s HDZ-om, podsjetio je Vrdoljak.

Razlog takvih medijskih nagađanja, tvrdi Vrdoljak, je jak izborni rezultat HNS-a koji je na parlamentarnim izborima osvojio devet zastupničkih mjesta.

>>Plenković: Danas počinju pregovori s Mostom, nisam u kontaktu s HNS-om i HSS-om

>>Prvo razgovori s Mostom, a bude li pretvrd, možda i s HNS-om

Komentara 29

DU
Deleted user
12:39 13.09.2016.

Nema više Milanovića - nema više HNS-a. Raspad.

MO
moslavina9954
12:24 13.09.2016.

A što bi ti igdje imao raditi, jadne li ti majke.Koji jadnik i bijednik!

ZL
Zlatko1947
12:43 13.09.2016.

Oho. A što ste kao liberali radili sa socijaldemokratima? Samo da uhvatite fotelje i beneficije sa 2% podrške građana. Ne skači pred rudo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije