Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE GORIVA
Povratak na članak

Danas pala cijena: Benzin i dalje jeftiniji od dizela

Od jučer je pojeftinio i autoplin, i to za šest lipa po litri pa mu je icjena od 4,38 do 4,69 kuna

Komentari 4

PS
psiho84
20:43 30.10.2018.

nisu me dovoljno motivirali da prijedem na bicikl. 30kn za litru tog dragulja bi bilo solidno da shvatim koliko je ljepse pjesaciti i zivjeti zdravo kao nekad. A mozda bi se popularizirale i konjske zaprege koje su zanemarene u posljednjem stoljecu.

VL
ST
stefj
08:39 31.10.2018.

Jako dobro mi je i objašnjenje zašto je diesel odjednom skuplji - zato jer se očekuje manja prodaja nakon pada prodaje dizelaša. Zar stvarno nisu mogli smisliti neko bolje objašnjenje?... A stvarno je to da se očekuje veliki priljev polovnih dizelaša iz razvijenije Europe, pa se stvaraju preduvjeti za veći profit... No, par stvari su vrlo jasne - država uzme 2/3 od cijene goriva, gorivo jako lako poskupljuje, a jako teško pada cijena. Stvar je u tržištu, gdje nam 90% tržišta čine 3 tvrtke iliti slikovito u ortačkom kapitalizmu gdje se nije dozvolio razvoj slobodnog tržišta... Imate jako dobar primjer Austrije, gdje 3 najveće tvrtke drže 30% tržišta i gdje su državni nameti isto ogromni, ali je gorivo jeftinije radi veće konkurencije.

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:59 31.10.2018.

Litra dizela u Rusiji 4,6 kn. Valjda i kod njih trgovci zarade i država uzme svoj dio.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.