Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE GORIVA

Danas pala cijena: Benzin i dalje jeftiniji od dizela

Gorivo
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
30.10.2018.
u 20:35

Od jučer je pojeftinio i autoplin, i to za šest lipa po litri pa mu je icjena od 4,38 do 4,69 kuna

Cijena litre benzina danas je, prema podacima portala cijenegoriva.info, pala za šest lipa pa sad iznosi 10,14 kuna. Cijena litre dizela pak zadržala se na iznosu od 10,23 kune, koliko je iznosila i prošli tjedan.

Razlika u cijeni benzina i dizela tako se jučer još više povećala nakon što je u prošli utorak prvi put u zadnjih deset godina i drugi put u povijesti dizel postao skuplji od benzina. Za pun spremnik goriva automobila s benzinskim motorom od jučer treba izdvojiti 507 kuna, tri kune manje u odnosu na prošli tjedan.

Vozač automobila s dizelskim motorom za pun spremnik treba platiti 4,5 kuna više odnosno 511,5 kuna. Cijena litre bezina zadnji put bila je ispod 10,20 kuna potkraj srpnja dok je dizel zadnji put koštao manje od 10 kuna potkraj rujna ove godine. Od jučer je pojeftinio i autoplin, i to za šest lipa po litri pa mu je icjena od 4,38 do 4,69 kuna

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Komentara 4

PS
psiho84
20:43 30.10.2018.

nisu me dovoljno motivirali da prijedem na bicikl. 30kn za litru tog dragulja bi bilo solidno da shvatim koliko je ljepse pjesaciti i zivjeti zdravo kao nekad. A mozda bi se popularizirale i konjske zaprege koje su zanemarene u posljednjem stoljecu.

ST
stefj
08:39 31.10.2018.

Jako dobro mi je i objašnjenje zašto je diesel odjednom skuplji - zato jer se očekuje manja prodaja nakon pada prodaje dizelaša. Zar stvarno nisu mogli smisliti neko bolje objašnjenje?... A stvarno je to da se očekuje veliki priljev polovnih dizelaša iz razvijenije Europe, pa se stvaraju preduvjeti za veći profit... No, par stvari su vrlo jasne - država uzme 2/3 od cijene goriva, gorivo jako lako poskupljuje, a jako teško pada cijena. Stvar je u tržištu, gdje nam 90% tržišta čine 3 tvrtke iliti slikovito u ortačkom kapitalizmu gdje se nije dozvolio razvoj slobodnog tržišta... Imate jako dobar primjer Austrije, gdje 3 najveće tvrtke drže 30% tržišta i gdje su državni nameti isto ogromni, ali je gorivo jeftinije radi veće konkurencije.

Avatar Asterix
Asterix
09:59 31.10.2018.

Litra dizela u Rusiji 4,6 kn. Valjda i kod njih trgovci zarade i država uzme svoj dio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije