Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTO IZDANJE

Danas i sutra u Vinkovcima i Vukovaru održava se Media In Time festival

Media In Time festival 2023.
Foto: Media In Time
1/2
16.06.2023.
u 11:28

Danas i sutra se u Vinkovcima i Vukovaru održava 4. Media In Time festival kojega organizira Centar za kulturu medija iz Vinkovaca i partnera – Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

U fokusu ovogodišnje teme festivala našli su se novinarski fotografi, odnosno govoriti će se o tome izumire li s novim tehnologijama zanimanje fotoreportera čija je važnost u medijskom izvještavanju neprocjenjiva. Osim fotoreportera, razgovarat će se i o manjinskim medijima koji se svojim djelovanjem trude odaslati poruke i sliku zajednice izvan okvira same manjine.

Media In Time započinje danas, 16. lipnja, u 15 sati u Gradskom muzeju u Vinkovcima panel-raspravom “Novinarski fotografi – zanimanje koje izumire” na kojemu će panelisti razgovarati o važnosti fotografije u medijskom izvještavanju, te ukazati na probleme s kojima se nose i mogućnostima fotoreportaže koje pruža današnje vrijeme.

Nakon panel-rasprave uslijedit će dodjela nagrada za lokalno novinarstvo Hrvatskog novinarskog društva “Anđelko Erceg” i “Siniša Glavašević”. Nagrade su postale dio festivala na prošlogodišnjem izdanju, a ustanovljene su s namjerom da se oda priznanje lokalnim novinarima koji ulažu napore u kvalitetno novinarsko informiranje i istraživanje na razini lokalnih medija.

Prije dodijele nagrada za najbolje lokalne novinare, u Galeriji fotografije Meraja biti će svečano otvorenje izložbe fotografija “Fotoreporter/ka je novinark/ka” ogranka HND-a Istarske županije.

Drugi dan festivala, 17. lipnja, nastavlja se u Vukovaru, a osim lokacije mijenja se i fokus teme. Panel-rasprava na temu “Manjinski mediji i identitet zajednice” održat će se u 11 sati u Veleučilištu Lavoslava Ružičke, a fokus će biti na važnosti i trenutnom položaju manjinskih medija u Hrvatskoj i Srbiji. Ovom panel raspravom završit će se 4. Media In Time festival novinarstva.

VEZANI ČLANCI: 

VIDEO: Beats & Bites festival u staroj Vlaškoj u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije