Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILA GLASNOGOVORNICA

Dan nakon ultimatuma: Ruske vlasti predale tijelo Navaljnog

Ruski oporbeni aktivist Navaljni žali se na uvjete u zatvoru
Anna Ustinova/NEWSCOM
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.02.2024.
u 16:54

Glasnogovrnica Navaljnog na X-u je zahvalila svima koji su zahtijevali da se njegovo tijelo preda obitelji.

Tijelo Alekseja Navaljnog konačno je predano njegovoj majci, javlja BBC. Dan ranije njegova majka Ljudima rekla je kako su joj ruske vlasti dale ultimatum - da sina pokopa u roku od nekoliko sati, u suprotnom će ga oni pokopati unutar kolnije u kojoj je i preminuo. Glasnogovrnica Navaljnog na X-u je zahvalila svima koji su zahtijevali da se njegovo tijelo preda obitelji. 

Još se ne zna kada će biti pokop. Navaljni, najpoznatiji i jedan od najžešćih političkih protivnika predsjednika Vladimira Putina, iznenada je umro prije tjedan dana u arktičkoj kaznenoj koloniji u kojoj je služio kaznu u trajanju od više od 30 godina. Majka Ljudmila (69) danima je od vlasti tražila da joj predaju sinovo tijelo kako bi ga mogla pokopati na način koji bi njegovim prijateljima, članovima obitelji i pristašama omogućio da mu odaju počast.

VIDEO 'Otac joj je agent, varala je Navaljnog': Ovako su je Rusi diskreditirali, a postala je Putinova noćna mora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije