Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječja vojna parada

Dan djece u Pyongyangu slavi se uz tenkove i rakete

sjeverna koreja dječja parada
Reuters
03.06.2013.
u 20:05

Mimohod minijaturnih oružanih snaga uz ponosne roditelje promatrao je i vođa Kim Jong-un

Sjeverna Koreja i ove je godine početkom lipnja obilježila Dan djece, i to, a kako drugačije nego vojnom paradom!

Sve se odigravalo u Pyongyangu pod budnim okom \"izvrsnog vođe\" Kim Jong-una, ali i ponosnih roditelja koji su iz publike promatrali svoje mališane u mimohodu minijaturnih oružanih snaga.

Kao i u pravoj vojnoj paradi, sjevernokorejska djeca odjevena u uniforme svih rodova vojske prodefilirala su ulicama glavnog grada Sjeverne Koreje upravljajući raznovrsnim oružjem. Bilo je tu minijaturnih tenkova, vozila s višecjevnim raketnim bacačima, zatim \"motorizirana\" postrojba na biciklima, a primijećeni su i \"pripadnici\" sjevernokorejske mini ratne mornarice.

Kako bi sve prošlo u duhu snage i nepobjedivosti budućih vojnika, nakon mimohoda organizirane su sportske aktivnosti, druženje i nadmetanja, među kojima je najpopularnije bilo gađanje mete u obliku američkog vojnika lukom i strijelom. Svi su željeli sa što više strelica pogoditi mrskog neprijatelja i pokazati kako se Sjeverna Koreja ne treba brinuti za budućnost svojih obrambenih snaga. Svaki pogodak pozdravljen je ovacijama okupljenih.

>>Vođa Sj. Koreje naredio mornarici da sakrije vojne brodove!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije