Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE

Damir Primorac imenovan počasnim konzulom Republike Koreje

Privatni album
29.09.2021.
u 20:27

U Splitu svečano proslavljen Nacionalni dan Republike Koreje i otvaranje počasnog konzulata

Pred više od 150 uzvanika u Splitu je svečano proslavljen Nacionalni dan Republike Koreje. Događaju su nazočili  Blaženko Boban, Župan Splitsko-dalmatinske županije, Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, prof.dr. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, Lukša Jakobušić, predsjednik HNK Hajduk, veliki broj veleposlanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj te brojne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske.

Tom prilikom Veleposlanik Republike Koreje Kim Dong-chan istaknuo je dosadašnju sjajnu suradnju Republike Koreje i Hrvatske te istaknuo goleme mogućnosti za daljnju gospodarsku suradnju. Na tom tragu istaknuo je veliku važnost otvaranja Počasnog konzulata Republike Koreje u Splitu te odluku Vlade Republike Koreje da za počasnog konzula imenuje prof. dr. sc. Damira Primorca.

Primorac se tijekom obraćanja zahvalio veleposlaniku što ga je predložio za počasnog konzula Republike Koreje u Splitu, ali i Vladi Republike Koreje koja ga je i imenovala. Istaknuo je da će učiniti sve kako bi suradnje između dvije države bila što uspješnija, posebice u područjima gospodarstva, znanosti sporta i kulture.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, nazočnim se obratila i saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević i predsjednica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska i Republike Koreje.

 

Komentara 8

DU
Deleted user
21:24 29.09.2021.

Nazočili Gradonačelnik , Župan , Rektor , veleposlanici , počasni konzul... Sve je to u redu . Ali što je tu radio hajdukov Predsjednik ?

Avatar Čudomix
Čudomix
22:34 29.09.2021.

Kad sve stigne?

LI
Lisac
21:09 29.09.2021.

Omg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije