Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Krstičević: Ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje

Damir Krstičević
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.11.2017.
u 18:39

Isti dan kada se opraštamo s istinskim junakom Domovinskog rata Davorom Jovićem, saznajemo i za tragičnu sudbinu generala HV-a i HVO-a Slobodana Praljka

Povodom današnje izrečene presude u Haagu, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević izrazio je iskrenu sućut obitelji generala Slobodana Praljka, priopćili su iz Morh-a.

"Isti dan kada se opraštamo s istinskim junakom Domovinskog rata Davorom Jovićem, saznajemo i za tragičnu sudbinu generala HV-a i HVO-a Slobodana Praljka" rekao je ministar Krstičević.

"Slobodan Praljak tragično je okončao svoj život, uvjeren u jednu istinu", istaknuo je ministar Krstičević dodavši: "Kao što je rekao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje. Ona ne izražava ni povijesnu istinu ni pravdu. Hrvatska vojska je oslobodila velik dio Bosne i Hercegovine i pružila pomoć i potporu Bosni i Hercegovini kad je bila suočena s velikosrpskom agresijom.

Vojno redarstvenom operacijom Oluja hrvatska vojska je deblokirala Bihać, spasila tisuće života, spriječila zločin veći od Srebrenice i spasila obraz međunarodne zajednice. To je istina, za koju se vrijedi boriti na svim instancama i tome ćemo se kao Vlada posvetiti", rekao je ministar Damir Krstičević kojega je vijest o tragičnoj sudbini generala Praljka i ostalih zatekla u Vrgorcu, na posljednjem ispraćaju preminulog bojnika Hrvatske vojske, junaka Domovinskog rata Davora Jovića.

Komentara 21

ST
stefj
20:34 29.11.2017.

Pa mislim da sad treba iskoristiti kupovinu aviona i mudro kupiti, a za to dobiti podršku za istup u UN-u. A druga stvar je da sad napokon treba preispitati odgovornost nekih ljudi iz vrha politike koji su davali razne dokumente tužilaštvu... Pokrenite napokon te procese, da institucije napokon rade svoj posao. Čemu pisati zakone o državnim tajnama, ako ih se sami političari u vrhu ne drže.... Mesić, Josipović, Pusić...

DR
Drekavac
19:03 29.11.2017.

gospodine krsticevicu to je konacna presuda I tu se vise nista ne moze.. sad je kasno u drzavi hrvatskoj je bitno strancarenje hdzsdp sdphdz hdzsdp .... Hrvatska vanjska politika jednako nula Ministarstvo vanjskih poslova je nula Samo sebi svrha kakvoakvo je to ministarstvo u kojem.vesna pusic moze biti ministrica dno dna politike

Avatar Celzijus
Celzijus
18:48 29.11.2017.

Poslati zahvalnicu i drugu koji je lifral u Hag tone tajnih dokumenata. I počastiti ga sa jednom "tabletom". A balije dok idu u Njemačku nek to rade prek srbije i Mađarske, u Hrvatsku ih NE pustiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije