Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelić o Srbima

Damir Jelić uime HDZ-a najavljuje ukidanje glasovanja dijaspore?

JELIĆ
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
31.05.2013.
u 15:50

Koalicija SDP-HNS-HSU-ZS poziva gradonačelnika da ne dijeli građane u Karlovcu

Žalosno je da se i dalje aktualni gradonačelnik Damir Jelić služi tako jeftinim skupljanjem političkih poena i želi stvoriti tenzije u gradu među građanima. Za njega svi građani trebaju biti jednaki - poručuje voditeljica izbornog stožera koalicije SDP-HNS-HSU-ZS Marina Novaković.

Podsjetimo da je karlovački gradonačelnik i kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS Jelić ustvrdio da je možda i organizirani dolazak birača iz Srbije utjecao na to da se održi drugi krug izbora za gradonačelnika. Jelić je također ustvrdio da bi oni koji ne žive u Hrvatskoj trebali biti politički aktivni u sredini u kojoj žive. U \"lijevoj\" koaliciji, koja je za tu dužnost kandidirala Josipa Benčića, smatraju ovakvu izjavu najavom odmaka od dosadašnje HDZ-ove politike.

- Zanimljivo je da Jelić za vremena Ive Sanadera nije davao izjave protiv glasovanja dijaspore niti mu je to smetalo. Očito novo rukovodstvo HDZ-a na čelu s Tomislavom Karamarkom i Jelićem kao potpredsjednikom kreće u borbu protiv dijaspore. Očekujemo da će uskoro pokrenuti saborsku proceduru ukidanja sudjelovanja dijaspore - kaže M. Novaković i dodaje da se bez obzira na to zahtijeva od HDZ-a da se ogradi od izjave svojeg potpredsjednika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije