Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIA BRBIĆ

Dalmatinka u SAD-u kroji svjetsku znanost: 'Crtam atlas svih stanica ljudskog tijela uz pomoć računala'

31.05.2022.
u 10:47

"Vjerujem da me upravo to što sam odrasla u malom mjestu pripremilo na razne životne izazove, počevši od odlaska u srednju školu u Makarsku pa zatim iz Makarske na fakultet u Zagreb i naposljetku iz Hrvatske u SAD. Slikovito rečeno, kad smo bačeni u novu sredinu, moramo brzo naučiti plivati kako se ne bismo utopili".

Komentara 19

Avatar Manolique
Manolique
15:32 31.05.2022.

Njen jedini krimen je što je Hrvatica i Katolkinja.

Avatar Cohen
Cohen
10:08 01.06.2022.

Kojeg li kontrasta u odnosu na dnevno izvještavanje o Maji Šuput, Elli Dvornik i sličnima! Ćestitke mariji i novinarki! Zaista fascinantna postignuća, na najcjenjenijim mjestima, s najprestižnijim stipendijama i nagradama. Sve u tako kratkom vremenu. Mogli ste navesti barem uu kojoj je dobi doktorirala ili završila postdoktorski studij. Kost, kako stipendije namijenjene ženama narušavaju konkurenciju i rezultate u vrhunskoj znanosti, koju su, u nedostatku smisla za odavanje priznanja Marijinom uspjehu bacili neki komentatori, dolazi od jalovosti i želje da se pošto-poto umanje njezina postignuća. Stipendije namijenje ženama ništa ne iskrivljavaju/narušavaju. Samo minimalistički korigiraju naherenu rodnu strukturu studenata- od fakulteta poput FER-a, pa k višim akademskim inkubatorima.

Avatar Cantor
Cantor
12:07 31.05.2022.

Prestao sam čitati kod L'Oreal i podrška ženama u znanosti. A ja sam mislio da je znanost neutralna od rase, spola, itd... Ono, znate znanost nije politična i to. Vidim da Affirmative Action ne posustaje pa niti u ovakvim člancima. Neki nikako da nauče da se poštovanje zaslužuje a ne nameće niti poklanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?