Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Hrvatskoj

Dačić u Pakracu: Odnosi Srbije i Hrvatske ključni za razvoj regije

Dačić
13.09.2014.
u 19:40

- Veliki je značaj SPC za očuvanje duhovnog, nacionalnog, kulturnog naslijeđa i identiteta Srba u Hrvatskoj - rekao je Dačić.

- Odnosi Srbije i Hrvatske trebaju biti temeljeni na povjerenju i  zajedničkim interesima i vrijednostima koje možemo dijeliti. Izgradnja dobrih odnosa Srbije i Hrvatske je ključni faktor za stabilizaciju i razvoj čitave regije - rekao je prvi potpredsjednik srpske vlade i šef diplomacije Ivica Dačić danas u Pakracu na svečanoj arhijerejskoj liturgiji na ustoličenju episkopa slavonskog Jovana u Sabornoj crkvi Svete Trojice.  Dačić je istaknuo kako je Srpska pravoslavna crkva "jedan od najznačajnijih  oslonaca i centara okupljanja srpskog naroda svuda u svijetu".

- Veliki je značaj SPC za očuvanje duhovnog, nacionalnog, kulturnog  naslijeđa i identiteta Srba u Hrvatskoj - rekao je Dačić na svečanosti na  kojoj je liturgiju služio patrijarh srpski Irinej, u nazočnosti političkih dužnosnika Hrvatske, Srbije, Republike Srpske, visokih crkvenih dužnosnika  katoličke i drugih crkava i vjerskih zajednica, prenosi agencija Tanjug.  

Patrijarh Irinej je bio manje pomirljiv od Dačića i nije mogao, a ne politizirati čin ustoličenja episkopa Jovana pa je rekao da ga "ustoličuje  na prostoru gdje su velika stradanja hramova i drugih građevina i stradanja  srpskog naroda". - Episkop Jovan dolazi na tron mučeničke eparhije s malo svećenika i  vjernika, na tron područja gdje su stradali svećenici i vjernici. Oni nisu na zemlji nego u zemlji i pod zemljom - rekao je patrijarh srpski dodajući  kako Jovan "postaje episkop ne samo živih, nego i tisuća i tisuća onih koju  su vjeru i ime posvetili svojom krvlju".

>>Dačić očekuje jači pritisak EU-a zbog Rusije

>>Dačić: Srbija neće potpisati mirovni sporazum s Kosovom

Ključne riječi

Komentara 88

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
20:01 13.09.2014.

Da smo prava zemlja taj Irinej koji ne priznaje Hrvatsku kao samostalnu državu i Hrvatskom smatra valjda samo ono što se vidi sa tornja Katedrale u Zagrebu ne bi kročio nogom u Hrvatsku, a to isto vrijedi i za Dačića pogotovo nakon što su krenuli s agresivnim stvaranjem bunjevačke nacije!

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
20:03 13.09.2014.

ma dosta te regije - gotovo je, gotovo!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:08 13.09.2014.

Vjerujte mi na riječ, večina Srba toliko ogavno misli o Hrvatskoj da je to strahota...čitajuči samo par portalanjihovih dođeš do zaključka da mi nikada nečemo živjeti u miru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije