Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA O SPORU

D. Zadravec ostaje zamjenica i natječe se za ravnateljicu sa Zovakom i M. Šitum

06.06.2020.
u 10:23

Prof. dr. Zadravec: Od prvog sam dana tvrdila da je Primorac inscenirala sukob koji se nije dogodio kako bi zataškala korupciju

Upravno vijeće KBC-a “Sestre milosrdnice” nije prihvatilo prijedlog ravnatelja prof. dr. sc. Marija Zovaka za razrješenje dužnosti prof. dr. sc. Dijane Zadravec, njegove zamjenice. S tri glasa protiv razrješenja peteročlano upravno vijeće Vinogradske završilo je ovaj slučaj koji je bio eksponirana tema još od lanjskog prosinca. Tada je zbog navodnog incidenta sa zaposlenicom Mijom Primorac prof. Zadravec prijavljena bolničkim tijelima te je ravnatelj Zovak zatražio da ju se razriješi dužnosti. U međuvremenu je došlo do izmjene sastava Upravnog vijeća te je na njegovo čelo postavljen državni tajnik Tomislav Dulibić što je pojašnjeno kao koincidencija, a u svakom slučaju epidemija novog koronavirusa odgodila je sve aktivnosti, pa tako i sjednice vijeća. Na jednoj održanoj tijekom veljače zatražena je dodatna dokumentacija, a na jučerašnjoj sjednici Upravno vijeće je, da tako kažemo, oslobodilo Zadravec.

“Dokazala sam da sam lažno optužena i UV je donio odluku da sam nedužna. Od prvog sam dana tvrdila da je Mia Primorac kao niže rangirani izvršitelj inscenirala sukob koji se nije dogodio kako bi zataškala koruptivne radnje kojima se uime grupe ljudi željela okoristiti projektom od 32,5 milijuna kuna koji sam dovela u KBC SM. Paralelno je radila za Vinogradsku bolnicu i tvrtku Europlantaže d.d., za koju je namještala natječaj, za što je kazneno prijavljena DORH-u.

Ja se borim protiv korupcije unutar ustanove i u društvu. To je i dio mog programa za ravnateljicu KBC-a SM”, stoji u priopćenju Zadravec, koja se kandidirala za ravnateljicu Vinogradske. I u prijašnjim javnim istupima zamjenica Zadravec tvrdila je kako nije bilo fizičkog sukoba na prosinačkom sastanku te da je riječ o korupciji oko projekta koji je osigurala KBC-u. Odluka pak o tom natječaju odnosno tko će u idućem mandatu voditi ovaj zagrebački KBC na Upravnom je vijeću, koje ima sjednicu u ponedjeljak. Prema dostupnim informacijama za ravnateljsko mjesto uz Zadravec i dosadašnjeg ravnatelja Zovaka javila se i akademkinja Mirna Šitum.

U svojem priopćenju Zadravec navodi i kako je borba protiv korupcije dio njezina programa za ravnateljicu Vinogradske te kako “ministra Beroša cijelo vrijeme upozorava i na druge kriminalne radnje u instituciji”. Iz Ministarstva zdravstva do zaključenja ovog broja nisu komentirali ovo priopćenje ni navode o korupciji u Vinogradskoj. Prof. Zadravec je pisanim priopćenjem poručila i da vjeruje kako u borbi protiv korupcije ima Beroševu podršku. Podsjetimo, riječ je o istoj bolnici u kojoj je godine proveo i aktualni ministar zdravstva, a čijim Upravnim vijećem predsjeda državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić. Ni državni tajnik Dulibić nije jučer odgovorio na naš poziv radi komentara jučerašnje odluke o Zadravec, ali i izboru novog ravnatelja.

U svakom slučaju, za ovaj KBC završila je točka dnevnog reda koja je Vinogradsku stavljala često na naslovnice, ali je na Upravnom vijeću još odluka o ravnatelju.

Komentara 22

AN
antiekstremist
10:41 06.06.2020.

Zovku je odzvonilo !

EZ
EzraI332
18:38 06.06.2020.

Svaka čast! Zovaku se trese stolicaa

BR
BrankoH1968
12:48 06.06.2020.

Konačno je pravda učinjena...Zovak se valjda ponadao da će se riješiti svoje zamjenice podupiranjem leđa svojoj bliskoj suradnici i ovog filmskog osmišljenog sukoba, bravo doktorice!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije