Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brifing

D. Milošević: Prosvjedi utječu na ulagače

'gra Zagreb, 13.10.2009.  Okrugli stol Poslovnog dnevnika pod nazivom Trosimo li previse odrzan u Hrvatskom novinarskom drustvu. Domagoj Milosevic Photo: Sasa Zinaja/Vecernji list'
'Sasa Zinaja/Vecernji list'
02.03.2011.
u 15:53

Uskoro će i Luka Rijeka dobiti strateškog partnera, a to je, prema izvorima u Vladi, filipinsko-američki International Container Services

- Prosvjedi u zemlji, oni koji dovode do sukoba s policijom, loše utječu na investicijsku klimu, izjavio je potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević na brifingu za novinare te poručio kako je to loše u trenutku kad su ulagači prepoznali rezultate borbe protiv korupcije i kada završavamo pregovore s EU.

Inače, potpredsjednik Vlade trenutačno radi na uklanjanju prepreka za ulagače kroz deset mjera od kojih su neke vezane za jedinice lokalne samouprave, HEP, prostorno planiranje i Hrvatske šume. Koje će se rješenje naći za lokalne jedinice kako one ubuduće ne bi bile prepreke za ulaganje, tek se rješava. A po tom pitanju već je od Miloševićevog dolaska riješen problem s Rockwoolom u Istri i Ikei.

Od predstavljenih projekata natječaj je raspisan za Zračnu luku Zagreb, čije se potpisivanje planira u rujnu. Uskoro će i Luka Rijeka dobiti strateškog partnera, a to je, prema izvorima u Vladi, filipinsko-američki International Container Services. Natječaj za Omblu bit će u prvoj polovici godine, a u pripremi je Plomin. Novih deset projekata za koje se može objaviti natječaj bit će predstavljeni ovaj mjesec. Uz državne u pripremi je i oko 100 privatnih projekata. U Vladi upozoravaju kako znaju da osim ozbiljnih ulagača ima i špekulanata, što je potrebno prepoznati, ali da su u velikom broju slučajeva problem loši savjetnici tim ulagačima, koji znaju biti povezani s kriminalom.

Podaci od siječnja pokazali su kako su izvoz i trgovina na malo rasli u siječnju, no pala je industrijska proizvodnja. Dobro se punio i proračun, porasli su prihodi, a samo je PDV bio veći za 300 milijuna kuna. Povećali su se i prihodi od doprinosa, bez obzira na to što je smanjenja zaposlenost, a u Ministarstvu financija tumače to većom financijskom disciplinom te dodaju da takvi rezultati ukazuju na to da izlazimo iz krize.

Komentara 88

KU
kukumar
18:01 02.03.2011.

Evo još jednog ali nije Sloba...ima li kojeg Hrvata u Vladi?

Avatar emilsali
emilsali
19:38 02.03.2011.

Nece grom u koprive Oprezan je brate ovaj Milosevic jer pre grmljavine opere kosu šamponom od koprive.

BZ
Branko Zajec
18:00 02.03.2011.

\"Samo od PDV porasao je prihod veći od 300 milijuna kuna\". Neka nam kaže koliko su dobili od poskupljenja goriva !!! Sramota, poskupljenjima prikazuju dobit države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije