Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret u slučaju

Cvita Beneta: Igor se nije sam ubio, njega je ubio netko drugi

Cvita Beneta
Ivo Čagalj/PIXSELL
23.03.2012.
u 13:18

Igor Beneta bio je optužen za ratni zločin u Gruborima. Nađen je obješen u šumi u Lici

– Htjela bih da se zna da se Igor nije sam ubio, njega je ubio netko drugi. Tko, ne znam, ali molim policiju da to otkrije. Da ne ostane ovako i da se sve ne zaboravi – rekla nam je Cvita Beneta dan nakon što je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić dao nalog za pokretanje unutarnjeg nadzora kojim se trebaju utvrditi okolnosti smrti njezina sina Igora Benete, čije je tijelo lanjskog travnja pronađeno obješeno u šumi u Lici.

“Nije imao konop”

Iako je obdukcijom obavljenom u Zadru utvrđeno da se Beneta ubio i da na tijelu nema ozljeda, fotografije i zapisnik s obdukcije poslani su u Zagreb da bi se dobilo drugo mišljenje. Naime, sve je više sumnji da je policijska istraga nakon pronalaska Benetina tijela obavljena loše. Je li zato što su u nju bile uključene čak četiri policijske uprave ili se, kao što neki sumnjaju, namjerno radilo loše, znat će se nakon okončanja nadzora koji je pokrenut nakon sve glasnijih tvrdnji da je Beneta ubijen.

Fotografije s očevida (a jedna od njih je objavljena u medijima) pokazuju da je leš bio iznad zemlje nekoliko desetaka centimetara, a ne tri metra, da je tijelo doista bilo mumificirano i da je lice bilo u neprepoznatljivu stanju. No, je li se zbog toga moralo čekati čak sedam i pol mjeseci da se DNK analizom utvrdi da je riječ o Beneti? Taj bivši specijalac u međuvremenu je, kao nepoznata osoba, pokopan na zadarskom groblju. Ekshumacija još nije napravljena. U vrijeme dok se nije znala Benetina sudbina njegova supruga i odvjetnica dobile su pismo da je viđen u Zagrebu s drugom ženom. Istražitelji imaju i te i informacije da je Benetinu suprugu u vrijeme nestanka zvao muškarac koji se predstavljao kao Leo i tvrdio da joj je muž dobro.

Večernjak je pronašao Antu iz okoline Drniša koji tvrdi da je 17. siječnja prošle godine odvezao Benetu u šumu u kojoj je kasnije pronađen mrtav: – Rekao mi je da se tu na jednom putu mora naći s prijateljima. Nije mi spominjao s kime niti mi je govorio da opet mora u zatvor. U Splitu je najprije bio u nekoj trgovini blizu pošte, ali iz nje nije ništa iznio. Sve što znam rekao sam još 1. lipnja tužiteljstvu u Šibeniku, gdje sam išao s Igorovom ženom. Nisam im ranije govorio kamo sam vozio Igora jer sam, kad sam saznao da mora u zatvor, mislio da se negdje skriva – kaže nam Ante i tako opovrgava nagađanja da je Beneta u splitskom dućanu kupio konop. Oni koji vjeruju da se Igor Beneta ubio spominju da mu je prijetila ovrha u iznosu od 300.000 kuna. Tvrdi se i da je lanjskog prosinca uzeo kredit.

Bez obzira na ta nagađanja, Cvita Beneta je odlučna: – Ja u to ne mogu vjerovati. Nitko živ tko ga zna u to ne vjeruje! A zašto bi, nije imao razloga. Imao je ženu, maloga, lijep stan...

Zatvor i grob specijalca

On je bio u mirovini, ona radi – tvrdi Cvita Beneta. Na pitanje je li moguće da je razlog samoubojstva optužnica za ratni zločin, odmahuje glavom. – Nije. Iz zatvora ikad, iz groba nikad – u suzama govori. I Benetin ratni zapovjednik Željko Sačić kaže da vjeruje da se Beneta nije ubio, nego da je ubijen.

Komentara 29

AL
alapača
14:03 23.03.2012.

taj aktual nije normalan. tko im dao pravo objavljivati takve fotografije?

Avatar Becarina
Becarina
14:44 23.03.2012.

Kada ce pravilno istraziti ubistvo ivane hodak,ili mu nedozvoljavaju neki antifasisti, a o ostalim atentatima da i negovorim.U nekim slucajevima rade jednako kao hdz.

KO
korisnik2
14:13 24.03.2012.

@EUbosanac komsija, gledaj svoja posla. hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije