Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao armstrong

Curiosity se 'prošetao' Marsom i ostavio ljudske otiske

otisak na marsu
NASA
05.10.2012.
u 12:37

Curiosity je svoj otisak ostavio na malenom pješčanom grebenu na površini Marsa u srijedu u 21.08 sati, a otisak će nestati za jednu marsovsku, odnosno dvije zemaljske godine

Čovjek još uvijek nije zakoračio na Mars, ali na prvi pogled promatračima otiska koji je na površini Crvenog planeta ostavio NASA-in Curiosity činit će se kao da promatraju otiske ljudske noge. Otisak na površini Marsa uvelike nalikuje onom koji je 20. srpnja 1969. na površini Mjeseca ostavio Neil Armstrong.

Curiosity je svoj otisak ostavio na malenom pješčanom grebenu na površini Marsa u srijedu u 21.08 sati, a za razliku od onoga na Mjesecu koji bi, smatraju znanstvenici, zbog vremenskih "prilika" koje vladaju na Zemljinu satelitu mogao opstati milijunima godina, otisak NASA-ina rovera na Marsu nestat će za jednu marsovsku godinu, odnosno za dvije zemaljske godine.

Fotografiju otiska s Marsa NASA je objavila nakon što je objavljeno da Curiosity koristi uslugu Foursquarea kako bi se "prijavio" da je na Marsu. U svom istraživanju Crvenog planeta Curiosity će sve one koji su zainteresirani putem Foursquarea i dalje obavještavati gdje se nalazi i objavljivati nove fotografije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
08:05 06.10.2012.

aj me opet lazi.. samo jedno stopal na marsu... moga je pokazat vise fotki i vise stopala... lazima nikad kraja.. jucer iznad DUBROVNIKA uocio se UFO,,, kruzio cio dan 77 sati,,.. uocuo se u 07,15 do podne,,,, iz Ufo letjelicee sisli su na stradun popili kavi i odletili svojim kucam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije