Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Curica 40 minuta visjela u nesvijesti na vratima garaže

08.06.2009.
u 15:19

Samo trenutak je bio dovoljan da se bezazlena dječja igra pretvori u tragediju. Igrajući se sa svojim prijateljicama u nedjelju poslijepodne u garaži zgrade u Vrazovoj ulici u Slavonskom Brodu, dvanaestogodišnjakinja se uhvatila za metalna rolo-vrata koja su se iznenada počela podizati.

Mislila je da je mrtva
Prije nego što se uspjela pustiti s čelične rešetke, vrata su joj zahvatila ruke i uvukla ih u mehanizam za namotavanje. Djevojčica se od bolova onesvijestila, a stanari zgrade koje su privukli krikovi i vriska djeteta pokušali su spustiti vrata i osloboditi dijete čije su ruke bile duboko zaglavljene u mehanizmu za namotavanje.

- Užasno je izgledalo, mala je beživotno visjela s vrata, u prvome trenutku mislila sam da je mrtva. Najmanje tridesetak susjeda pokušalo je spustiti vrata, osloboditi moju malu djevojčicu, ali rešetka je stajala kao prikovana, nije se micala ni milimetra. Gotovo se ni ne sjećam što se doista zbivalo, sve mi je prošlo kao u magli, kao u noćnoj mori – kaže Željka Lovrić, majka nesretne djevojčice.

– Šok koji sam doživjela kada sam vidjela kako bespomoćno visi ne može se opisati riječima – dodala je.

Ne mogavši otvoriti mehanizam, susjedi su u pomoć pozvali vatrogasce koji su metalnu rešetku uspjeli razvaliti tek pomoću pneumatskih škara.

Duga rehabilitacija
Djevojčica koja je na vratima visjela gotovo četrdeset minuta s teškim je ozljedama ruku u nesvjesnom stanju otpremljena na odjel dječje kirurgije slavonskobrodske Opće bolnice.

– Ozljede su teške, ali najvažnije je da je živa. Jasno nam je da slijedi duga rehabilitacija. Desna ruka je u težem stanju, lijeva je nešto bolja. Neće biti jednostavno, ali vjerujemo liječnicima – kaže otac Goran Lovrić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije