Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PAKET

Umirovljenicima dodatak, zamrzavanje cijena: Cure detalji oko Vladinih mjera

Kiša u popodnevnim satima stigla u Zagreb
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
07.09.2023.
u 10:16

Na radnom su sastanku bili gotovo svi ministri iz čijih se resora donose mjere, a zaključak koji su donijeli treba ipak još potvrditi premijer Andrej Plenković, a onda i stranačka tijela

Vladin paket mjera koji će biti donesen idući tjedan trebao bi zadržati istu razinu pomoći građanstvu, ali i svim poduzetnicima bez obzira na veličinu, doznaje neslužbeno Jutarnji list od sugovornika iz Banskih dvora.

Premda je na stolu bilo više opcija, pa i ona kojom bi se subvencije cijena struje za kućanstva, male i srednje poduzetnike zadržale na istoj razini, a velikima bi se ukinula pomoć, zaključak je sa sastanka održanog u Banskim dvorima u utorak da bi mjere trebale ostati iste, uz neke sitne izmjene, piše dnevnik u četvrtak.

VEZANI ČLANCI:

Na radnom su sastanku bili gotovo svi ministri iz čijih se resora donose mjere, a zaključak koji su donijeli treba ipak još potvrditi premijer Andrej Plenković, a onda i stranačka tijela, pa su promjene u zadnji čas uvijek moguće.

No, ovo je zadnja verzija, prema kojoj bi subvencije na struju trebale ostati iste još pola godine nakon što 30. rujna isteknu postojeće mjere, s time da je cijena plina ionako regulirana do travnja iduće godine.

VIDEO Plenković najavio: Donosimo novi paket mjera pomoći građanima

Također, umirovljenici, kao i različite druge osjetljive društvene skupine, mogu računati s novim jednokratnim dodatkom kao i za prošlog paketa, a cijena određenih namirnica trebala bi ostati zamrznuta kao i sada.

Pitanje poreza ne ekstradobit nije dio ovog paketa, pa iako se o njemu razmišlja, odnosno da se nastavi i za iduće razdoblje, o tome će se odlučivati poslije, piše novinar Jutarnjeg lista Goran Penić.

Komentara 1

EJ
ejStef
10:37 07.09.2023.

Ograničenje cijene struje i plina je jedina korektna mjera koja je ravnomjerno išla prema svima i imala je efekta. Trebalo bi je ostaviti što duže, bar dok se ne srede propisi vezani uz solarne panele i ostalo... Što se tiče ostalog, sve je i dalje podređeno javnom sektoru i tim strukturama, uključeno i parafiskalni sektor. To se jako dobro vidi po tome da rast dobiti imaju skoro isključivo javna poduzeća, dok privatni sektor stagnira ili pada... Vezano uz to, idemo na izbore i možemo birati između državnog socio-kapitalizma (iliti feudo-birokracije) što zagovara HDZ i ekonomsko-demografske degradacije koju forsira Možemo. Divan izbor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije