Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga za četvoricom muškaraca

Cure detalji obračuna u Splitu: Ranjeni Čubelić je nosio pancirku, traga se za crnim Mercedesom

Split: U pucnjavi na Skalicama ranjena jedna osoba
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
12.04.2023.
u 13:49

Policija je pozvala građane, ako imaju saznanja o osobama s fotografije ili znaju gdje se nalaze, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, da se jave na broj telefona 192 ili dostave infromacije na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr.

Iz splitske policije dali su kratku izjavu novinarima ispred policijske postaje nakon jučerašnje pucnjave iz vatrenog oružja u Splitu u kojoj je ranjen, kako se neslužbeno doznaje, Josip Čubelić . U izjavi za medije policija je bila vrlo štura, te su ponovili da tragaju za četvoricom muškaraca čije su fotografije javno objavili na svojim internetskim stranicama.

Ponovo su pozvali građane, ako imaju saznanja o osobama s fotografije ili znaju gdje se nalaze, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, da se jave na broj telefona 192 ili dostave infromacije na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr. Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske kazao je da policija poduzima sve zakonske ovlasti kako bi pronašli osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem. Nije želio odgovoriti na pitanje imaju li muškarci za kojima se traga dosjee.

"Svaka informacija uzima se u obzir. Očevid je dovršen", kazao je Kurevija. Nije želio otkriti detalje očevida. "Ovo je prvi zabilježeni pokušaj ubojstva u Splitu ove godine. Split je siguran grad, možemo to reći", dodao je. Na niz pitanja koja su postavili novinari nije bilo odgovora. Podsjetimo, kako neslužbeno doznajemo, u pucnjavi je ozlijeđen Josip Čubelić koji je zadobio teške ozljede, ima prostrjelnu ranu na nozi. Čubelić je inače pripadnik splitskog krim-miljea, dobro poznat policiji. 

Slobodna Dalmacija doznaje da policija traga za crnim Mercedesom te da je sinoć na Žnjanu pronašla bijeli Mercedes mađarskih registarskih oznaka. Najvjerojatnije je, piše Slobodna, ova četvorka pobjegla s mjesta događaja s ova dva vozila. Sam Čubelić policiji nije govorio ništa o napadu i o motivima napada. U trenutku ranjavanja na sebi je imao pancirku koju navodno nosi već pune dvije godine. Policija intenzivno traga za počiniteljima, a pravni eksperti govore da će ovaj događaj teško proći kao pokušaj ubojstva već da se radi o pokušaju nanošenju teških tjelesnih ozljeda.

Kriminalistička istraga se nastavlja, a policija po gradu pretresa vozila.

Što se tiče ozlijeđenog Čubelića, liječnik Ognjen Barčot iz Zavoda za abdominalnu kirurgiju KBC-a Split kazao je u utorak kako su zaprimili muškarca s teškim ozljedama zbog prostrjelne rane noge. On je, dodao je Barčot, izvan životne opasnosti.

"Kratko ću obavijestiti da smo oko 16.30 sati zaprimili mušku osobu u dobi od 35 godina s ranama koje je zadobila vatrenim oružjem. Utvrđeno je kako je riječ o teškim ozljedama zbog prostrjelne rane noge. Nisu utvrđene ozljede vitalnih struktura, stoga možemo reći da je bolesnik izvan životne opasnosti, ali je zbog težine ozljeda zaprimljen na bolničko liječenje te je odveden u operacijsku dvoranu radi saniranja ozljeda", objasnio je Barčot, navodeći kako je riječ o jednoj rani. 

Ključne riječi

Komentara 2

BT
Branko_Trol
14:03 12.04.2023.

Napadaci se skrivaju. Molim policiju da ih pronadu sto prije jer ja u Osijeku nesmijem izaci iz kuce koliko me stra’

SI
siny
15:12 12.04.2023.

Kazu da su "dobro poznati policiji", ali ih samo ne mogu naci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije