Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Čubelić zvani Čuba

Tko je muškarac ranjen u pucnjavi u Splitu: Osuđen zbog pokušaja ubojstva, veže se uz mnoge sukobe

Split: U pucnjavi na Skalicama ranjena jedna osoba
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/11
11.04.2023.
u 23:34

U svibnju 2018. godine, na proslavu njegova 31. rođendana u restoran trgovačkog centra "Joker" upalo je tridesetak interventnih policajaca. Na večeri su bila poznata imena splitskog krim-miljea, a policajci su ih pretresli te obavili pretragu njihovih vozila.

Josip Čubelić (36), zvani Čuba, zbog prostrjelne rane potkoljenice zadržan je u KBC-u Split. Ranjen je u pucnjavi koja se danas dogodila u Splitu. Njegov napadač još nije uhićen, a ulaze u bolnicu čuva policija. Za sada nije poznato je li Čubelić imao oružje kod sebe kada je ranjen, no u dosjeu ima evidentirano ilegalno posjedovanje pištolja.

On je, kako piše Slobodna Dalmacija, prije godinu dana ispred kafića u Lovreću mahao pištoljem. On i njegov prijatelj su uhićeni, a utvrđeno je kako je oružje prazno i da nemaju streljiva za njega. Izjavili su kako su pištolj pronašli i ponijeli sa sobom. Bili su pijani pa su prenoćili i otrijeznili se u policijskoj postaji.

VIDEO U pucnjavi na Skalicama u Splitu ranjena je jedna osoba

Čubelić je tada prijavljen prekršajnom sudu zbog ilegalnog posjedovanja oružja i remećenja javnog reda i mira. Mjesec dana prije toga prijavljen je Općinskom prekršajnom sudu u Splitu nakon tučnjave pred klubom na splitskom predjelu Gripe. U tučnjavi su sudjelovale dvije ekipe predvođene Josipom Čubelićem s jedne i Kristijanom Stojanovićem (41) s druge strane. Stojanović je proglašen krivim i osuđen na 62 dana zatvora, a Čubelić oslobođen zbog nedostatka dokaza. Navodno je i noć prije izbio sukob u lokalu u Dugopolju, ali to policija nije uspjela dokazati.

Spominjao se i kao dio ekipe koja je krajem ožujka 2022. bila u apartmanu na Zenti, gdje je metkom u glavu ranjen 26-godišnjak. Čubelić i još jedna osoba iznijeli su mladića s ranom na glavi. Policija ih je sve ispitala i napravila očevid, a navodno se ranjavanje dogodilo prilikom igranja ruskog ruleta. Nitko od muškaraca iz apartmana nije prijavljen kao krivac za teške ozljede glave.

Čubelić je bio osumnjičen krajem 2017. godine kada je vatrenim oružjem u Srinjinama po nogama izrešetan Marijo Bečić, bivši Mister turizma. Nakon sedam mjeseci Županijsko državno odvjetništvo obustavilo je postupak zbog nedostatka dokaza. Sumnjičilo ga se da je sačekao Bečića nakon što su prije dogovorili susret kako bi razjasnili sukob koji se dogodio ispred jednoga splitskog noćnog kluba. Sumnjalo se da je Čubelić u njega iz pištolja ispalio tri hica. Nakon što je Bečić bježeći pao na pod, smatralo se da mu je Čubelić ispalio još dva metka u noge te ga udario pištoljem po glavi.

U svibnju 2018. godine, na proslavu njegova 31. rođendana u restoran trgovačkog centra "Joker" upalo je tridesetak interventnih policajaca. Na večeri su bila poznata imena splitskog krim-miljea, a policajci su ih pretresli te obavili pretragu njihovih vozila. Kod jednog od njih nađen je preklopni nož, drugi je imao bokser, a treći kokain.

Josip Čubelić dobio je pet godina i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva Aleksandra Dimitrova, poznatijeg pod nadimkom Aco Rus, u travnju 2013. godine te zbog opće opasne radnje i nedozvoljenog držanja oružja. Tada ga je u zatvoru na Bilicama napao Ante Bilić, boksač osuđen za ubojstvo Marjana Bilića Kovačevića. Čubelić je od udarca s leđa bio bez svijesti nekoliko minuta, a Bilić je premješten u zatvor u Šibenik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije