Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija

Čuo sam stravičan zvuk i vidio kako kći leti zrakom

nalet na djevojčicu (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
16.07.2010.
u 12:53

Zbog teških ozljeda djevojčica je preminula u hitnoj medicinskoj pomoći u Čakovcu.

– Vidio sam kako se automobil približava. Mislio sam da mi je kći već prešla cestu. Odjednom se začuo užasan zvuk i vidio sam je kako udara u poklopac motora, a onda leti po zraku. Sve se odigralo u sekundi.

Pretrčavala cestu

Nisam stigao ni ustati s klupe. Potrčao sam prema cesti i primio je u naručje. Vidio sam da su ozljede vrlo teške. Dozivao sam je, pokušao probuditi, ali nije me čula – prepričao je najužasnije sekunde u životu Damir H. (49) iz međimurskog sela Badličana. Pokušaji liječnika da spase život njegove petogodišnje kćeri L. H., na koju je jučer u 10.45 sati naletio osobni automobil, nisu uspjeli. Preminula je oko 11.30 sati na Odjelu hitne medicinske pomoći u Čakovcu. Na nju je, dok je pretrčavala cestu ispred svoje kuće, naletio Toyotin terenac registracijskih oznaka ČK 969 EC kojim je upravljao 53-godišnji vozač iz Trnovca. Djevojčicu su polegli u automobil i krenuli prema Čakovcu. Na pola puta presrelo ih je vozilo Hitne pomoći.

Zbog težine zadobivenih ozljeda djevojčica je ipak preminula u bolnici.

Buketić cvijeća i lampaš

Tragedija je šokirala mještane malog sela.

Ispred kućnih brojeva 17 i 19 položen je buketić cvijeća. Zapaljen je i lampaš.

– Tako slatko dijete već dugo nismo vidjeli. Ne možemo vjerovati da je više nema. Rado se igrala i uvijek je bila vesela – kažu susjedi.

Otac L. H. u vrijeme nesreće sjedio je na klupi ispred kuće, desetak metara od mjesta tragedije. Te užasne sekunde stalno vrti u glavi i pita se je li nesreću mogao spriječiti.

– Cestu je savki dan pretrčavala desetke puta. Naučili smo je da prvo pogleda lijevo i desno. Tako je bilo i ovaj put. Velika je to već cura, 2. kolovoza imala bi pet godina. Igrali smo se i rekla je da bi rado išla preko, k susjedima, jer su se tamo igrala djeca – ispričao je otac.

Vozač nije bio pijan


Vjeruje da je vozač toyote vozio prebrzo na cesti na kojoj je najveća dopuštena brzina 50 kilometara na sat. Trava je uz cestu, veli, pokošena, pa je vidljivost dobra. Je li vozač vozio prebrzo, pokazat će istraga. Damir H. ima još dvije kćeri. Starija ima 19, a mlađa će za koji dan navršiti 15 godina.

Majka Marija (38) rodom je iz Slovenije.

– Vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Kao uzrok nesreće najvjerojatnije će se voditi neprimjerena brzina. Apeliramo na vozače da prilagode brzinu kretanja i posebno vode računa o najugroženijim sudionicima u prometu, a to su djeca – kazao je glasnogovornik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić. Djevojčica je peta ovogodišnja žrtva u prometu na međimurskim cestama.

Komentara 6

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:17 16.07.2010.

Konju jedan sad su roditelji krivi što vozači divljaju cestama.Da se pridržavaju ograničenja brzine NITKO NIKADA ne bi stradao.Ja sam tome najvjerniji svjedok i svakog dana svjedočim divljacima na cesti.Da svoju djecu i unuke zatvorimo u kavez,kako bi tvoji divljacii radili po cestama što žele ?

IV
iviccpasalic
13:12 16.07.2010.

Petogodišnja djevojčica pješačila magistralnom ulicom ??? !!!! Roditelje u zatvor,jer su svjesno poslali djete u smrt umjesto u vrtić

KR
krilnik2
19:05 16.07.2010.

HipnosPajdaš je napisao/la: Konju jedan Da se pridržavaju ograničenja brzine NITKO NIKADA ne bi stradao. /***************************/ Bas nitko nikada? A da ipak malo pretjerujes. Ima divljih vozaca, ali ni pjesaci i bicklisti nisu svetci. Naprotiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije