Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plakao nakon presude

Oslijepio nakon premlaćivanja: 'Svih ovih godina oni su izlazili i veselili se, a mene su ostavili u mraku iz kojeg ne mogu izaći'

Vukovar: Počelo suđenje za brutalno premlaćivanje Ivana Mikuljana
Dubravka Petric/PIXSELL
04.02.2024.
u 07:24

Ivan Mikuljan (26) iz Andrijaševaca osjeća da je nepravedno što je samo jedan od počinitelja brutalnog premlaćivanja, zbog kojega je ostao slijep, osuđen na zatvorsku kaznu.

Zbog tučnjave u Vinkovcima krajem kolovoza 2018., u kojoj je Ivan Mikuljan dobio teške i po život opasne ozljede od kojih je oslijepio, u petak je na Općinskome sudu u Vukovaru Luka Miškulin osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora, dok su ostala trojica optuženika dobili uvjetne kazne. 

Uvjetnom kaznom od šest mjeseci zatvora, u koji neće ići ako u naredne dvije godine ne ponove kazneno djelo, nepravomoćno su osuđeni Daniel Hodak, Gabrijel ČekićDomagoj Culej, inače sina bivšeg saborskog zastupnika Steve Culeja. Ivan Mikuljan (26) iz Andrijaševaca osjeća da je nepravedno što je samo jedan od počinitelja brutalnog premlaćivanja osuđen na zatvorsku kaznu.

Vukovar: Počelo suđenje za brutalno premlaćivanje Ivana Mikuljana
1/14

- To mi djeluje kao ‘sprdačina’. Svih ovih godina, a nije malo, gotovo punih šest, oni su bili slobodni, izlazili su i provodili se, a mene su ostavili u mraku iz kojeg nikako ne mogu izaći. Uništili su moje snove, odvojili me od mojih konja, mojega posla koji sam jako volio, mogućnosti da osnujem svoju obitelj, da pomogne svojima. Uskratili su mi da kao i svi mladi uživam u životu - kaže Ivan za 24sata.

Nakon što je čuo koliku je kaznu dobio, Miškulin je počeo plakati. - Zaista ne znam što na to sve reći, nadam se da će Državno odvjetništvo uložiti žalbu na presudu - kaže Mikuljan.

VEZANI ČLANCI:

Mladi automehaničar bio je omiljen u Tvornici kombajna u Županji, gdje je počeo raditi na određeno odmah nakon završene škole. Da apsurd bude veći, kad je došao kući iz bolnice, pozvali su ga da dođe raditi, trebao je dobiti stalno zaposlenje. Nažalost, morao im je reći da je to trenutno nemoguće jer je ostao slijep. - I danas me nazovu iz tvornice, pitaju kako sam, žao im je što mi se to dogodilo. Kažu da su me zapamtili kao vrijednog i mirnog radnika - priča Ivan Mikuljan.

Po kući se kreće po sjećanju, a kod zahtjevnih koraka uvijek mu je pri ruci brat Đuro (24). - Bez njega ne bih mogao, otac Ivan odlazi na posao jer ne možemo živjeti od moje invalidnine, koja trenutno iznosi oko 230 eura. Đuro je po struci moler i ne može zbog mene ići raditi. Otac je podnio zahtjev za prijevremenu mirovinu. Ako to uspije dobiti, onda bi se on nastavio brinuti o meni, a Đuro bi išao raditi - kaže Ivan.

VIDEO Patricia je preživjela napad kiselinom: 'Zvučat će grubo, ali naučila sam živjeti s ovom ružnoćom'

Komentara 12

RE
Realistic
08:21 04.02.2024.

Još jednom bravo za(ne)pravosuđe.

JA
jamesd
08:46 04.02.2024.

Razrješenje suca! Što radi ministar pravosuđa?

Avatar tomsom
tomsom
09:26 04.02.2024.

A gdje je otšteta za trajnu invalidnost? Neka ih tuži i izvuče od kriminalaca barem milju eura. Sramota od sudstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije