Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Među optuženima i Culej

Presuda za premlaćivanje od kojeg je mladić oslijepio: 'Jedva sam ostao živ. Nisu mi se ni ispričali'

Foto: Branimir Bradarić
1/2
02.02.2024.
u 15:30

Njegov odvjetnik Ivan Kalauz kazao je kako je zadovoljan sa osuđujućim presudama ali i da smatra da su uvjetne presude trojici optuženih preblage jer je i "neki njihov udarac mogao uzrokovati posljedice kakve ima Ivan Mikuljan".

Završnim iskazima danas su na Općinskom sudu u Vukovaru izrečene presude optuženima za premlaćivanje Ivana Mikuljana iz Andrijaševaca koje se dogodilo u kolovozu 2018. godine. Prema presudi koju je iščitala sutkinja Branka Soldo prvooptuženi Luka Miškulin je radi nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda optužen na kaznu zatvora od pet godina i četiri mjeseca. Ostali optuženi, Domagoj Culej, Gabrijel Čelik i Danijel Hodak optuženi su na uvjetne kazne zatvora od šest mjeseci koje se neće izvršiti ako tijekom godinu dana ne počine novo kazneno djelo.

- Na presudu Luki Miškulina utjecalo je njegovo držanje pred sudom, potpuni izostanak osjećanja za krivnju i empatije tijekom cijeloga ovoga postupka. Na visinu kazne je utjecala i posljedica koja je nastupila. Smatram kako će s ovim presudama biti zadovoljena potrebe generalne i specijalne prevencije – rekla je Soldo.

S obzirom da je dobio kaznu višu od pet godina Luka Miškulinu je automatski određen istražni zatvor te je u pratnji policije prebačen u zatvor u Osijeku. Komentirajući presude Ivan Mikuljan je rekao kako je zadovoljan što je konačno završio ovaj postupak koji je započeo još u siječnju 2020. godine.

-Svakako da ćemo nastaviti s privatnim tužbom jer smatram da sve ovo ne smije ovako završiti. Nitko me od njih nije nazvao da bi se na bilo koji način ispričao ili izrazio empatiju radi svega što se dogodilo. Ja sam poslije toga jedva ostao živ, potpuno sam slijep i imam epilepsiju od posljedica udarca. Uništili su mi sve planove koje sam imao u životu i ovisan sam o pomoći drugih - rekao je po izlasku iz sudnice Mikuljan.

Njegov odvjetnik Ivan Kalauz kazao je kako je zadovoljan sa osuđujućim presudama ali i da smatra da su uvjetne presude trojici optuženih preblage jer je i "neki njihov udarac mogao uzrokovati posljedice kakve ima Ivan Mikuljan".

Sandra D. Karalić, odvjetnica prvooptuženog Luke Miškulina, rekla je kako smatra da se radi o previsokim presudama tim prije što u postupku, kako je rekla, ima niz nelogičnosti.

GALERIJA Ovo su spomenici Franji Tuđmanu u Hrvatskoj. Koji od njih ga najbolje predstavlja?

1/37

-Optužba se koristila nezakonitim dokazima, a i samo prepoznavanje je bilo nezakonito. Nije uzeta u obzir niti kaznena odgovornost oštećenog kao i činjenica da mu je utvrđeno da je imao 2,33 promila alkohola i to dva sata nakon događaja. Pri tome su svi dokazi koje je obrana podnosila bili odbijeni. Treba znati i da je toksikološko vještačenje proveo doktor medicine, a ne toksikolog. Radi svega toga smo tražili oslobađajuće presude – rekla je Karalić.

Dodala je i kako je njen branjenik u to vrijeme bio mlađi punoljetnik i nije imao nikakvih presuda. Najavila je i kako će se svakako žaliti na presudu koja je danas izrečena.

Višnja Mišin, odvjetnica Domagoja Culeja, inače sina nekadašnjeg saborskog zastupnika HDZ-a Steva Culeja, također je iznenađenja visinom presuda te još jednom istaknula kako njen branjenik nije sudjelovao u tučnjavi.

- Sreća je da postoji video snimak i što se vidi trenutak kada Domagoj Culej dolazi na mjesto događaja. Nema nikakvih dokaza da je on sudjelovao u tučnjavi u kojoj je došlo do nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Mislim kako je presuda zapravo kompromis jer je sud cijelo vrijeme postupka bio pod velikim pritiskom javnosti – rekla je Mišin.

VIDEO: Policija se sukobila s prosvjednicima u Bruxellesu

Komentara 11

SA
Sarkastičar
17:14 02.02.2024.

Presuda je smiješna kao i sutkinja. Do Strasbourga što se presude tiče samo što se može poduzeti protiv ovakvih sudaca?

Avatar Idler 3
Idler 3
18:09 02.02.2024.

OK al kaj je s otštetom ? Doživotno ga financijski uzdržavat, to je najbolša presuda!

KR
Krolo
18:00 02.02.2024.

Sramota u što ovo korumpirano HDZ sudstvo pretvara Hrvatsku. Nije ni čudo, biti će nasilja još više, jer se ne kažnjava dovoljno. Opće je poznato da ovaj mali isfrustrirani smrad crvenogačaš Čulej i njegova ekipa iskopleksiranih traže po Vinkovcima slabije od sebe i maltetiraju ih jer znaju da neće ići u zatvor, ajde barem jedan od njih je osuđen, želim i njemu da ima crvene gaće u buksi, pasat će mu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije