Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST - iznenađenje izbora

‘Čudan spoj psihijatra i kirurga može biti dobitna kombinacija’

MOST
Grgur Žučko/pixsell
09.11.2015.
u 11:10

Božo Petrov poručio je da se neće prodati, a Drago Prgomet kaže da je među pozivima bilo i nekih zanimljivih

Božo Petrov i njegov Most najveći su pobjednici ovih izbora, ali u njegovu stožeru na zagrebačkoj periferiji nije bilo euforije. Nije bilo usiljenog mahanja zastavama i onog hinjenog oduševljenja kakva se često vide u stožerima velikih stranaka. Očekivali su odlične rezultate, ali nitko se od čelnika Mosta nije usudio prognozirati da će dobiti više od 15 saborskih mandata. Bile su samo dvije velike provale oduševljenja.

Želja za reformama

Prvi put kada je nešto poslije 22 sata kratki govor održao Božo Petrov, a drugi pola sata kasnije kada je u stožer došao Drago Prgomet. Obojica su ponavljala ono što su govorila u kampanji. Petrov je naglasio da neće iznevjeriti očekivanja građana i da se neće prodati. Morali su odgovarati i na nagađanja koja su se pojavila odmah nakon objave izlaznih anketa. Prvo se pojavila glasina da je Karamarko ponudio Prgometu da bude šef Sabora, a onda, valjda kao protuteža, da je SDP ponudio Prgometu da bude mandatar vlade. Prgomet je rekao da je među desecima poziva bilo nekih koji su bili jako zanimljivi. Dok nisu došle glavne zvijezde večeri – Božo Petrov i Drago Prgomet – vrlo su aktivni bili novi saborski zastupnici Ivica Kovačić, gradonačelnik Omiša, Ivan Lovrinović, prvi na Mostovoj listi u drugoj izbornoj jedinici, te Robert Podolnjak iz Varaždina.

Kovačić smatra da je tajna njihova uspjeha u iskrenoj želji za reformama i zalaganju za opće dobro. Iako je Most dosta heterogena politička grupacija, Kovačić je uvjeren da će nakon izbora ostati kompaktni te da neće podleći nemoralnim ponudama.

Među prvima su u Mostov stožer došli dizajnerica Matija Vuica i njezin partner Jurica Popović. Već se dugo nije moglo čuti da netko tako lijepo govori o političaru. – Božo Petrov je divan, povučen, pametan, mudar, pravedan i nepotkupljiv. On je nadasve humanist koji na pravi način živi svoj život – ističe Matija Vuica dodajući da je takva cijela obitelj Bože Petrova. A Matija Vuica ne govori napamet. Ona je Metkovka i od početka podržava Most koji se prije nešto više od dvije godine podigao protiv “zuluma” Stipe Gabrića Jamba. Uvjerena je da Božo Petrov neće iznevjeriti birače te da će do kraja ostati čist.

Mostov ekonomski strateg Ivan Lovrinović uživao je u ulozi novopečenog zastupnika. Jednostavno nije mogao sakriti sreću zbog dobrih rezultata. Ponovio je da neće ulaziti u koaliciju s Karamarkom i Milanovićem, ali da postoji mogućnost da podrže manjinsku vladu.

Nema euforije

Nitko u Mostu ne želi govoriti o tome koja im je od dvije velike stranke bliža. Zapravo, oni uopće ne rade neku bitnu razliku između HDZ-a i SDP-a. Kažu za njih da su dva lica iste politike koja ne želi promjene i reforme. Glumcu Siniši Ružiću posebno se sviđa liječnička kombinacija Petrova i Prgometa. Smatra da je riječ o “čudnom spoju” psihijatra i kirurga koji može biti dobitna kombinacija. Podržava ih jer vjeruje da su se u stanju obračunati s “uhljebništvom” koje se u Hrvatskoj razvilo do nevjerojatnih razmjera. Promjene, zaključuje Ružić, mogu provesti samo psihijatar i kirurg udruženim snagama. U stožer je došao i vehementni Šime Petrina, ali je bio neuobičajeno tih i miran. Nema euforije u Mostu.

>> Božo Petrov: Budimo spremni na žrtve bez kalkulacija i gradimo zajedno bolju Hrvatsku

Komentara 23

BA
barkod
11:42 09.11.2015.

Čestitke od sveg srca MOST-u , Boži, Dragi , Ivi i ostalima, nemojte iznevjeriti mene i prijatelje koji su glasali za vas. Konačno nakon dugog vremena sam sretan. Pokažite zube ovim HDZ-ovim i SDP-ovim poglavicama i razno raznim njihovim prirepcima

DU
Deleted user
11:33 09.11.2015.

Bahatost ce kostati I Milanovica I Karamarka a to su zasluzili. HDZ je imao priliku dobiti absolutnu vecinu ali ljudi ne podnose Karamarka. Covjek ne posjeduje karizmu a to je bitno isto onoliko koliko je bitna sposobnost. Psiholoski faktori ne trebaju biti zanemareni. Eto mu sad mostovi I mostici Zaire koje je rekao da ga be interesiraju. Tko se zadnji smije -najsladje se smije.

KA
KaNiDora
11:30 09.11.2015.

ma gledajte, svako čudo - tri dana... vidjet ćete kad dođu izazovi, Hrvatska nema čarobni štapić nego dugotrajne reforme, tek za 5-10 godina može se reći . .Hrvatska raste. Sve je ostalo gola velika laž. Ali narod voli laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije