Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agencija za zrakoplovstvo

ZL Franjo Tuđman je kriv što su putnici na letu za Dubrovnik završili u Rimu

Croatia Airlines
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
21.06.2017.
u 16:08

Naveli su i da će slijedom navedenog, Agencija postupiti u skladu sa Zakonom o utvrđenim ovlastima

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo provela je istragu vezano uz slijetanje zrakoplova zračnog prijevoznika Croatia Airlines na letu OU664 Zagreb-Dubrovnik na aerodrom Fiumicino u Rimu dana 17. lipnja 2017. godine 

- Temeljem utvrđenog činjeničnog stanja nesporno je da MZLZ nije, na upit zračnog prijevoznika Croatia Airlines, jasno i nedvojbeno potvrdio da je u mogućnosti prihvatiti predmetni zrakoplov na Zračnoj luci Franjo Tuđman, čime nije bio osiguran prihvat zrakoplova, putnika i prtljage za vrijeme otvorenosti Zračne luke, a što je u suprotnosti s člankom 39. stavkom 1. i stavkom 4. Zakona o zračnom prometu – navodi se u priopćenju Agencije.

Naveli su i da će slijedom navedenog, Agencija postupiti u skladu sa Zakonom o utvrđenim ovlastima, a "u interesu neometanog i objektivnog vođenja daljnjih postupaka o utvrđenim činjenicama kao i detaljima provedenog postupka nisu u mogućnosti javno istupati."

Komentara 33

BE
BeroII
16:39 21.06.2017.

A sada krivca dobro "oprati" po džepu, jer jedino to razumije.I bez olakotnih okolnosti , jer ne postoje. Naime, kada su se kandidirali na natječaju, onda su se hvalili dugogodišnjim iskustvom na više međunarodnih zračnih luka. Kada bi se tako ponašali negdje drugdje, sigurno ne bi završili sa najvećom novčanom kaznom.

ST
stefj
16:54 21.06.2017.

A nadležna agencija nije kriva što nije vršila nadzor zadnjih 3-4 godine? Pa od kad su preuzeli koncesiju i prije gradnje nove zgrade, koncesionar je zatvorio ZL po noći... To su svi znali, uključujući i zadnje 3 vlade i dotičnu agenciju. I što sad? Nikom ništa. U agenciji i u vladi sigurno nikome neće pasti vlas sa glave, a kamoli da snosi neku odgovornost...

DU
Deleted user
17:26 21.06.2017.

Čitam neke od komentara i ne mogu vjerovati tko sve živi u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije