Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO:

Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata

Croatia Airlines
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
18.06.2017.
u 17:02

Izrazili su žaljenje zbog neugodnosti koje su imali putnici na navedenom letu

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćenjem su se obratili javnosti vezano uz premještanje zrakoplova, koji je na letu iz Zagreba za Dubrovnik u subotu sletio u Rim.

- Temeljem Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma (“Narodne novine”, broj 28/2017) u razdoblju od 26. ožujka do 28. listopada ove godine Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata, priopćili su.

Iz ministarstva dodaju kako je prema Ugovoru o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. propisano da je Koncesionar suglasan da će se pobrinuti i osigurati da će Zračna luka biti otvorena i neprekidno raditi tijekom cijelog vremena Razdoblja koncesije.

- Ministarstvo još uvijek prikuplja sve činjenice vezane uz ovaj događaj te će sve detaljno analizirati. Također, Agencija za civilno zrakoplovstvo, nadležna za nadzor zračnog prometa, pokrenut će istragu te zatražiti detaljna izvješća od uključenih strana, Croatia Airlines i Međunarodne zračne luke Zagreb – Franjo Tuđman, a kako bi se utvrdilo činjenično stanje i potom aktivnosti koje je potrebno poduzeti s ciljem prevencije i/ili sankcioniranja odgovornih, objavili su iz ministarstva.

Izrazili su žaljenje zbog neugodnosti koje su imali putnici na navedenom letu te se "nadaju da su svi stigli do svojih konačnih destinacija u što kraćem roku, kao i da su im pružena sva prava i pomoć koja proizlazi iz nacionalnog i EU zakonodavnog okvira."

Komentara 8

ME
Meter
20:27 18.06.2017.

Što, zapravo, znači kratica HZLZ u službenim dopisima iz te zračne luke...

Avatar Azriel
Azriel
17:27 18.06.2017.

Badava Ugovor o koncesiji, kad nepoštivanje istog, ne donosi sankcije

ČA
čarapan
17:51 18.06.2017.

Palanka 🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije