Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetni red letenja

Croatia Airlines ove sezone leti na 41 međunarodnoj liniji

Let Croatia Airlinesa od danas direktno povezuje Dubrovnik i brojne međunarodne destinacije
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
17.03.2022.
u 14:05

Kako bi odgovorila pojačanoj tržišnoj potražnji, kompanija planira povezati Zračnu luku Split s ukupno 18 europskih odredišta. U prvoj polovici lipnja uvodi se pet novih sezonskih linija  iz Splita i to za Amsterdam, Bukurešt, Dublin, Milano i Stockholm.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u ovogodišnjem ljetnom redu letenja (ožujak – listopad) proširio je mrežu međunarodnih odredišta, obnovio dio međunarodnih linija na kojima se nije letjelo tijekom epidemiološke krize te intenzivirao letove na postojećim linijama u međunarodnom i domaćem prometu.

CA tako ovo ljeto planira povezivanje Hrvatske s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi Croatia Airlinesa pritom će letjeti na 41 međunarodnoj liniji. U tom razdoblju planira se obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1,766.000 sjedala. 

Kako bi odgovorila pojačanoj tržišnoj potražnji, kompanija planira povezati Zračnu luku Split s ukupno 18 europskih odredišta. U prvoj polovici lipnja uvodi se pet novih sezonskih linija  iz Splita i to za Amsterdam, Bukurešt, Dublin, Milano i Stockholm.

Ponovno će se letjeti na sezonskoj liniji Split - Prag koja je prvi put uvedena lani, a Split će ove će sezone biti izravno povezan i s Atenom, Bečom, Berlinom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom Lyonom, Münchenom, Parizom, Rimom i Zürichom.

Iz Zagreba su tijekom ljetnog reda letenja planirani redoviti međunarodni letovi CA u 15 europskih odredišta. Tako se obnavljaju sezonski letovi Zagreb - Barcelona, a glavni grad Hrvatske bit će izravno povezan i s Amsterdamom, Atenom, Bečom, Bruxellesom, Dublinom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split), Sarajevom, Skopljem i Zürichom. CA tijekom ljetne sezone planira izravno povezati Dubrovnik izravno sa šest europskih odredišta - Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Rim i Zürich. 

Usto, ponovno su uvode sezonski letovi Rijeka - München, a novost je i uspostava cjelogodišnjih međunarodnih letova na liniji Osijek - München.

Video: Zagreb preletjela dva zrakoplova, američki F-16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije