Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJADVENT

Crikvenica: Mališani na maratonu brži od vjetra

Advent u Crikvenici
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
06.12.2023.
u 10:54

Iako će tijekom trajanja adventa pregršt dobre zabave biti za sve uzraste, najviše je sadržaja, kako to i treba biti, osmišljeno za one najmlađe. U adventskom veselju odrasli će uživati uz bogatu eno-gastro ponudu, vinske radionice, glazbu.

Ako je prvi dan crikveničke božićne bajke uz more malko i pokvarilo loše vrijeme, bura koja je sutradan puhala nije uspjela otpuhati volju četiristotinjak mališana od jasličarskog do osmoškolskog uzrasta da u sklopu Dječjeg adventskog maratona rivom potrče brže i od vjetra. Podijeljeni u natjecateljske skupine po dobi, s božićnim kapicama na glavama i majicama s likom maskote galeba obučenima preko toplih jakni, ove su nedjelje pojurili oni ususret medaljama i humanitarnom cilju jer je sav prihod od kotizacija bio namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju iz Udruge Uspjeh.

Darovi, radionice, vlakić...

Dječji maraton jedna je u nizu brojnih adventskih aktivnosti koja će u svim mjestima popularne rivijere – Jadranovu, Dramlju, Crikvenici i Selcu – potrajati do posljednjega dana ove godine kada će u Jadranovu u 14 sati biti popodnevni doček Novog leta.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Iako će tijekom trajanja adventa pregršt dobre zabave biti za sve uzraste, najviše je sadržaja, kako to i treba biti, osmišljeno za one najmlađe. Njihova će lica sigurno ozariti za danas najavljena šetnja Svetog Nikole okićenom Crikvenicom koji će sa svojom vrećom s oko tisuću poklona obići vrtićance i školarce iz sva četiri mjesta na rivijeri. Ona djeca koja ne idu u vrtić svoj će poklon pronaći u crikveničkoj Gradskoj knjižnici. Ovih će se dana najmlađi moći družiti i s Djedom Božićnjakom, provozati u njegovu vlakiću, pohađati kreativne radionice...

U adventskom veselju odrasli će uživati uz bogatu eno-gastro ponudu, vinske radionice, glazbu, na Badnjak će se u sva četiri mjesta rivijere posjetiteljima podijeliti ribice... Prigodno ukrašena Preradovićeva ulica u Crikvenici pozornica je na otvorenom na kojoj će tijekom prosinca nastupiti Neno Belan, Saša Lozar, Venus, Trend, Point, Allegro... Ipak, kulminacija adventskih događanja u Crikvenici bit će pretposljednjeg dana ove godine, na fešti kakve drugdje nema, a za dobru atmosferu pobrinut će se Trio Marinera i Infinity Band:

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

– Dok svi drugi dočekuju Novu, mi na poseban način 30. prosinca tradicionalno dočekujemo Staru godinu puštanjem šarenih, razgradivih svjetlećih balona u nebo. I dobrom zabavom – kaže zamjenica gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović s kojom stižemo do Ledene morske bajke – klizališta postavljenog tik uz more, na blagdanski ukrašenom Trgu Stjepana Radića na kojem su i adventske kućice s okrjepom i djeci omiljena kućica Djeda Božićnjaka.

Šuma Djeda Božićnjaka

– Na našem glavnom gradskom trgu najljepše je klizalište uz more, otvoreno do 7. siječnja. Radi se cijeli dan, od prijepodneva do navečer, svi posjetitelji su apsolutno dobro došli – objašnjava Ivona Matošić Gašparović.

U adventskom veselju odrasli će uživati uz bogatu eno-gastro ponudu, vinske radionice, glazbu, ribice na Badnjak... Na glavnom gradskom trgu najljepše je klizalište uz more, otvoreno do 7. siječnja
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Na klizalište su odmah po dovršetku maratona pohrlili razdragani sudionici okićeni zasluženim medaljama, obraza rumenih i od bure i od veselja. Za tri eura na ledu mogu uživati 45 minuta, a najam klizaljki uključen je u tu cijenu. U blizini klizališta blagdanski je uređen Adventski park sa Šumom Djeda Božićnjaka:

– Osim zabavnog programa, tu je i bogata gastronomska ponuda pa se Crikvenicom šire mirisi toplih frita, kuhanog vina i još mnogo, mnogo toga – rekla je Matošić Gašparović pozivajući sve da posjete web i Facebook stranicu Advent Crikvenica ili stranice i društvene mreže grada i odaberu kada će doći uživati u jedinstvenoj crikveničkoj božićnoj bajci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije