Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi porezi

Crikvenica ima najvišu stopu prireza u okruženju - 10 posto

nezavisni
Anton Ficko/VLM
07.12.2010.
u 20:05

Prirezom, čije je uvođenje i visina stope u domeni gradskih vijećnika, u gradski se proračun Crikvenice od građana slijeva oko tri milijuna kuna godišnje.

Članovi Gradskog vijeća Crikvenice, nositelj Nezavisne gradske liste Igor Posarić i drugi te treći s te liste Kazimir Ferenčić i Daniel Buljević najavili su večeras "borbu" za prepolovljenu stopu prireza.

- Usporedbom s gradovima i općinama u neposrednu okruženju utvrdili smo da Crikvenica ima najvišu stopu prireza od čak 10 posto (Kraljevica 5 posto, Novi Vinodolski 7 posto, Senj, Bakar i Vinodolska općina nula posto, Opatija 7,25 posto, Rijeka 6,25 posto, Omišalj 8 posto) i zato ćemo na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložiti njeno znatno umanjenje na pet posto - kazali su dodavši da će, ako im ne prođe prijedlog, dobro razmisliti hoće li uopće dati glas za prijedlog proračuna za 2011. godinu.

Prirezom, čije je uvođenje i visina stope u domeni gradskih vijećnika, u gradski se proračun Crikvenice od građana slijeva oko tri milijuna kuna godišnje. Stoga će, istaknuli  su Posarić, Ferenčić i Buljević, smanjenje prireza utjecati na prihodovnu stranu proračuna, ali će, na dulji vremenski rok, smanjenje prireza ipak imati pozitivan utjecaj na apsolutno uplaćen iznos po osnovi prireza kroz povećan broj zaposlenih i jaču gospodarsku osnovu.

Nezavisni će predložiti donošenje nove odluke o porezima, u "paketu" uz onaj o prirezu i poreza na potrošnju, na kuće za odmor i na tvrtku ili naziv, jer im je cilj, naglasili su, poticanje potrošnje kroz porezno rasterećenje građana, poticanje cjelogodišnjeg poslovanja i proizvodnih djelatnosti.

Komentara 2

OB
-obrisani-
06:30 08.12.2010.

Prirez im je premali - država nam u banani Predlažem : da im prirez bude 32%

DH
dalibor.hren
20:31 07.12.2010.

Imaju i najviše cijene u sezoni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije