Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERAPIJA U TESTNOJ FAZI

Covid-19 će se liječiti tabletama? Pfizer testira lijek, otkrili kojim pacijentima bi se propisivao

Ilustracija/Pixabay
23.03.2021.
u 22:56

Lijek se temelji na istoj tehnologiji koja se koristi za liječenje HIV-a i hepatitisa C

Pfizer, tvrtka u čijem vlasništvu je i vrlo inovativno anticovid cjepivo koje su regulatori u SAD-u i Europi prvo odobrili, započela je ranu fazu ispitivanja oralne terapije protiv bolesti Covid-19. Terapija bi se propisivala pacijentima s prvim simptomima infekcije Covid-19. Lijek se temelji na proteaznom inhibitoru koji sprečava da se virus replicira u stanicama, a ista se tehnologija koristi za liječenje HIV-a i hepatitisa C.

Pored toga, tvrtka proučava i intravenozni lijek protiv Covida, koji se dosad koristio samo kod pacijenata hospitaliziranih zbog infekcije koronavirusom.

Kako piše Forbes, ta dva lijeka zajedno s cjepivima mogli bi biti karta za povratak u normalan život.

 

>> VIDEO Branko Ančić i Damir Jugo u studiju Večernjeg lista govore o životu nakon pandemije

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Sir Oliver
00:59 24.03.2021.

Sad kad ste zaradili milijarde na onoj genskoj terapiji koju nazivate cjepivom, sad kad imate žestoku konkurenciju drugih proizvodjača i sad kad je sve manje onih koji uopće žele primiti cjepivo, sad ste se vi sjetili razvijati lijek! A moglo je i u stvari je i MORALO obrnuto biti!

KU
kurta10
01:41 24.03.2021.

Super. Jedino mi nema smisla ono - liječiti kao i HIV. Koliko znam HIV se drži pod kontrolom, a ne liječi. To je puno skuplja i dugotrajinija terapija bez izlječenja. U tom slučaju ipak je daleko bolje cjepivo. Ali kakoo se radi o Pfizeru, izgleda da on stoji iza ovog napada za AZ. Em je daleko skuplji, em izmišlja nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije