Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila

Članovima austrijskog parlamenta 1000 eura kazne za nepristojnost

'parlament'
''
22.08.2012.
u 11:23

Austrija namjerava uvesti izricanje novčane kazne za ometanje rada austrijskog parlamenta po uzoru na Njemačku

BEČ – Nepristojni članovi austrijskog parlamenta uskoro bi mogli plaćati i do 1000 eura za kršenje reda sjednice, najavila je predsjednica Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Barbara Prammer.

„Upravo pripremamo nacrt. U jesen ću svim frakcijama proslijediti papire“, rekla je Prammer austrijskim medijima, dodavši kako su sve frakcije prije ljetne stanke pokazale spremnost za uvođenje reda u parlamentarne klupe.

Prema njenim navodima, u jesen bi trebala biti završena formulacija odredbe o novčanim kaznama za članove parlamenta koji krše Poslovnik o radu, vjerojatno već do zasjedanja predsjedništva 14. rujna.

Prammer je također napomenula kako može zamisliti da se zbog učestalih vrijeđanja i prostačkog ponašanja uvedu novčane kazne i na sjednice Istražnog odbora austrijskog parlamenta, koji se trenutačno uglavnom bavi korupcijom i korumpiranim austrijskim političarima.

Za kažnjavanje neuljudnih austrijskih političara izjasnili su se vladajući socijaldemokrati (SPÖ) i narodnjaci (ÖVP), dok su oporbena ultradesničarka Slobodarska stranka (FPÖ) te Savez za budućnost Austrije (BZÖ) protiv. Zeleni su nejedinstveni i još se dogovaraju.

Za donošenje odluke potrebna je dvotrećinska većina i promjene u sadašnjem Poslovniku i u austrijskom Ustavu.

Austrija namjerava uvesti izricanje novčane kazne za ometanje rada austrijskog parlamenta po uzoru na Njemačku, koja je kazne uvela prošle godine. Glasnogovornik njemačkog saveznog Bundestaga austrijskim je medijima rekao da proteklih godinu dana nije izrečena nijedna novčana kazna za kršenje reda sjednice.

Komentara 2

AA
aabbcc
12:43 22.08.2012.

. Iste kazne bi trebalo uvesti i u kafanama, javnom prevozu ...kako bi se stalo ukraj primitivcima koji smetaju normalne ljude.

OB
-obrisani-
12:46 22.08.2012.

Evo ideje sliniću kako bi značajno mogao doprinijeti punjenju našeg proračuna, a da ne zaburuje ručerde u račune građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije