Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-OVAC FRLJIĆU:
Povratak na članak

'Napravite predstavu o tome kako partizani u krvavim čizmama ulaze u talijanske stanove'

Mladić je dobio odgovor da u veljači pogleda novu predstavu Zajčeve Talijanske drame o egzodusu riječkih Talijana i bolje se informira o programima riječkog teatra

Komentari 74

Avatar navijač
navijač
08:03 29.01.2016.

Hrvatska bi trebala donijeti zakon poput američkog o domovinskoj sigurnosti , jer nama su ovi orjunaśi i gori nego amerikancima islamski teroristi. Mora se strogo kažnjavati svako pljuvanje po Hrvatskoj i novinarske laži. Neznam dokad ćemo više trpiti razne Frljiće

VL
MA
markro3
07:44 29.01.2016.

Frljiu pod hitno pokazati put kojim je došao, pa pod noge.

VL
BU
Bulaba
08:35 29.01.2016.

Frljić je bosanac kao i Crnoja. Ali on je njihov "bosanac", zato je on fin, urban, kulturan, civiliziran, pa njega udbaško-četnička ekipa ne tjera da se vrati u Bosnu. Kao ni Jergovića, Leku, Jovanovića, Lalovca, Kekina i ostale "urbane" likove.

VL
GM
Gusta magla
08:45 29.01.2016.

Nisu to na tribini bili mladi rijecani vec mladez SDP-a.To treba naglasiti.

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
08:06 29.01.2016.

Za mene je prije svega neljudskost nijekanje ljudskosti. Pacifizam je npr. za mene neljudskost. jer niječe ljudskost i proturiječi samom sebi. Oni bi naime najradije pobili i pozatvarali sve one koji nisu kao oni. Dakle fakt je; nasilje je dioo ljudske osobnosti, neuništiva energija koju duh treba kontrolirano kanalizirati inače završava u divljaštvu ali opet nešto bez čega čovjek ne bi bio potpuno čovjek.

VL
DU
Deleted user
09:08 29.01.2016.

Super onda kreni u svoju BiH i tamo u Sarajevu,BanjaLuci ili Gornjoj Maoči pokušaj prodati priču o toleranciji i o multikulti tezi NOB-a a Nas Hrvate koji smo se izborili za slobodu prestani maltretirati i trošiti naše novce.

VL
AN
aniva
09:20 29.01.2016.

Frljić je najveće zlo za Hrvatsku kulturu. Ali kad vidim naše kulturne radnice Violić, Raukar, Matula mislim da u stvari mi ni nemamo kulturu. Tako da je moje mišljenje da trebamo ukinuti kazališta koja se financiraju iz proračuna. Neka radede kao Mala scena i Žar ptica i žive od svog rada i programa. Ovako se utuče veliki novac a na žalost od toga nikakove koristi. Neka se naša kultura samo financira, a ne koda nas sve ide preko veze. A Frljića treba vratiti tamo od kud je došao,,,,,,,I Obersnela zajedno s njime.........

VL
NE
neos
09:21 29.01.2016.

Veli se ovdje da se država odnosno vladajuća struktura ne smije miješati u kulturu i određivati program. Samo treba sve to financirati. Slažem se ! Hoće li biti postavljena predstava Tri praščića ili Trnoružica je stvar kazališta, no isto jee tako istina da valjda ima netko tko određuje što je to kultura a što nije. Ima i kuhar pravo odrediti jelovnik u restoranu. No ako se poslije obroka izbljujem, dobijem temperaturu i moram ležati u bolnici tjedan dana poslije toga, onda taj kuhar dobije nogu u tur ili se restoran zatvori, jer to nije hrana, kao što ove Frljičeve otrovne performanse nitko ne može nazvati kulturom. Neka si osnuje svoje kazalište i izađe na tržište pa neka živi od mazohista kao svi normalni i pošteni perverznjaci u slobodnom svijetu. Možda da uvede i to da posjetioce dobro išiba prilikom ulaska i izlaska u svoj teatar užasa.

VL
DU
Deleted user
09:26 29.01.2016.

Tom Frljiću treba oduzeti državljanstvo i protjerati u BiH sa zabranom od 50 godina ulaska i prolaska kroz Hrvatsku.

VL
DU
Deleted user
09:10 29.01.2016.

Zašto nema predstave o popu Đujiću i sličnim koljačima sa Dinare? ili se boji negativne reakcije svojih trenutnih sugrađana?

VL
DU
Deleted user
09:31 29.01.2016.

Mogao bi napraviti predstavu i kako Talijani ''oslobađaju'' Rijeku u krvavim čizmama od građana 1914-43.

VL
ST
stefj
10:56 29.01.2016.

Mislim, koji idiotizam... U stavu kažu da se politika ne smije miješati u "izričaj umjetnika" tj. u uređivanje programa, a onda u nastavku kažu samo u smislu da se ne smije tražiti od umjetnika da proizvodi program u skladu a nacionalnim interesima. To znači da politika smije tražiti od umjetnika sve, samo ne nacionalni program? Ako to nije politički stav onda što je?... A i Frljić je pomno odabran i podržan od strane politike, potpuno isto kao što smo imali režimske umjetnike u bivšoj državi, koji su zapravo širili političku ideologiju vladajućih... Prošla vlast se ponašala potpuno isto, mijenjajući urednike, birajući umjetnike i sl. gdje se jako dobro vidjelo tko je Milanoviću uzor i kakvu politiku vodi. Najbitnije je bilo osvojiti medijski prostor, a zatim posvađati se sa svima i stvoriti izolirano društvo lako kontrolirano strahom od drugih i sebe samih. Po rezultatima izbora vidimo da mu je skoro uspjelo.

VL
WC
wolf_cro
10:37 29.01.2016.

Nova vlada treba radno krenuti. Ministar kulture među prvim potezima treba smijeniti ovu spodobu. Ja bih im iz inata postavio Božidara Alića kao intendanta.

VL
SE
sestrićna
11:12 29.01.2016.

frljić i oni koji ga podržavaju su u službi velikosrpske politike koja se krije u lažnom im antifašizmu..

VL
Avatar babas
babas
12:10 29.01.2016.

Tako je kad su nam Bosanci došli prodavati kulturu u Hrvatskoj! Izgleda da Riječani nemaju nikog dovoljno kulturnog da vodi to kazalište,pa su morali uvesti gastarbajtera Frlju.

VL
GU
gustirna
10:53 29.01.2016.

valjda ce nam frlja pokazati kako su antifasisticki koljaci u ono malo dana, izmedju kapitulacije italije i dolaska njemaca u istru,poklali vise ljudi nego talijani i njemci citavog rata.....

VL
Avatar babas
babas
12:17 29.01.2016.

Ne treba nagovarati Frljića da Hrvate prikaže kao zločince i koljače,on to sam sa zadovoljstvom radi,nebitno da li se radi o ustašama,domobranima,partizanima ili braniteljima u DR.

VL
GU
gustirna
10:32 29.01.2016.

ma nije moguce da ce rijecki crveni cetnici prikazati kako genocidni antifasista kolje talijana i hrvata i baca ih u fojbu....mozda donesu u na pozornicu ,radi autenticnosti ,nekoliko kostura iz fojbe u raklju....od onih 2000 to se nece ni primjetiti da nedostaje...

VL
DU
Deleted user
11:36 29.01.2016.

Talijane nitko ne bi dirao da si nisu tražili šume po Gorskom kotaru i Lici i vikali Dalmacija je naša. E brus gospodo Talijani to je sve ipak naše.

VL
CH
chaos
11:26 29.01.2016.

Da, kad ne bi bili djelom financirani iz proračuna onda bi bili prisiljeni raditi i razne limunadice za raju, ali bi opet bili daleko više politički nezavisni od raznoraznih brđana koji se diče demokracijom, ali bi zatvarali kazališta i protjerivali redatelje i glumce. Znam, jadnici, ali vidimo kako daleko takvi jadnici mogu dogurati dok pokušavaju zalizati svoje komplekse. Do gradonačelnika Zagreba, ili Splita ili ministra branitelja ili kulture. Zašto na ikoji način ovisiti o takvim spodobama?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.