Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija border

Član beogradske mafije uhićen pri ulasku u Hrvatsku

Granični prijelaz
Ivica Galovic/PIXSELL
20.08.2013.
u 08:59

Zatečen je na granici u Metkoviću, a osumnjičen je za krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja

Mario Milosavljević, 37-godišnji srbijanski državljanin kojeg se povezuje s beogradskom mafijom, uhićen je ovih dana na graničnom prijelazu u Metkoviću pri pokušaju ulaska u Hrvatsku, nakon čega mu je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u subotu odredio istražni zatvor. Milosavljevića se u sklopu akcije Border, odnosno afere s putovnicama, sumnjiči za krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja djela.

U ožujku ove godine podignuta je, podsjetimo, optužnica protiv sedmeročlane skupine na čelu sa Zvonkom Šendulovićem (60), koju se tereti da su od 2006. do kraja 2010. krivotvorili i prodavali hrvatske putovnice za srbijanske, bosanskohercegovačke i crnogorske kriminalce. Procjenjuje se da su prodali ukupno 68 krivotvorenih putovnica, a jedna je stajala najmanje 10.000 eura.

Milosavljević je odavno poznat srbijanskoj policiji po brojnim kaznenim djelima. Beogradska policija tražila je Milosavljevića 2005. zbog arsenala oružja, plastičnog eksploziva, droge i ukradenog audija 80.

Prema pisanju tamošnjih medija, Milosavljević je u tzv. policijskoj Beloj knjizi označen kao vodeći član Kekine mafijaške grupe, odnosno član novobeogradskog mafijaškog klana Dejana Stojanovića Keke.

Navodno je ispunio uvjet za ulazak u grupu pokušajem ubojstva, a prije toga bio je osumnjičen da je pucao na dvojicu muškaraca. S Aleksandrom Dabićem Dabom, također članom Kekine grupe, uhićen je 2003. godine u policijskoj akciji Sablja, koja je pokrenuta poslije atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Prije toga Milosavljević je uhićen, pišu tamošnji mediji, 2001. zbog kupnje ukradenog mercedesa 200 E koji su njegovi prijatelji oteli jednom Novobeograđaninu.

>>S lažiranom putovnicom na ime pobunjenog Srbina švercao 'koku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije