Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER IZ MOSTARA

Poreznu su reformu prihvatili svi partneri

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
29.10.2016.
u 15:28

Hrvatski premijer Andrej Plenković u Mostaru komentirao domaća pitanja

– Reforma koju je predstavio ministar Marić pripremana je dugo i sustavno. Sada će slijediti konzultacije na razini ministarstva, resora i nakon toga će ti zakoni, kada ih Vlada usvoji, ići prema Hrvatskom saboru. Hoće li biti određenih modifikacija, one su u demokratskoj proceduri moguće. Ali na načelnoj razini cjelinu reforme prihvatili su svi naši partneri – rekao je jučer u Mostaru premijer Andrej Plenković zbog inzistiranja više novinara, kršeći time protokol po kojem u inozemstvu ne komentira domaća pitanja.

Plenković je objasnio da očekuje da će do kraja godine to pitanje biti usklađeno i da je najvažniji dio već dogovorio s Mostom i manjinama. A upravo s Mostom, ali i predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, Plenković dijeli identična stajališta o stanju u BiH i potrebe da ta zemlja napravi zaokret od logike zamrznutog konflikta i trajnog gledanja preko nišana.

– Odlučan sam kao predsjednik Vlade pomoći na najkonstruktivniji mogući način koheziju zemlje i njezin europski put i biti jamstvo ravnopravnosti Hrvata u BiH – rekao je Plenković u Mostaru, gdje se jučer susreo s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i dužnosnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH. Čović je istaknuo kako je zahvaljujući angažiranju Plenkovića, Stiera i drugih bivših hrvatskih eurozastupnika BiH bila u stanju uputiti zahtjev za članstvo u EU tijekom veljače ove godine.

– Da nije bilo gospode Plenkovića, Stiera i drugih, posve sam siguran da mi uopće ne bismo uspjeli predati naš zahtjev od 15. veljače ove godine. U prosincu ćemo dobiti upitnik i do kraja sljedeće godine, nadam se, i status kandidata. I dalje nastojimo biti predvodnici na tome europskom putu – rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH. Pritom je istaknuo da od Hrvatske očekuje nastavak potpore u ostvarenju jednakopravnosti hrvatskog naroda kroz izmjene Izbornog zakona BiH.

Nakon što je kročio na mjesto gradnje studentskoga doma za siromašne, koji grade mostarski franjevci, uslijedila su dozivanja djece koja su upravo završila sat vjeronauka: “Predsjedniče, predsjedniče, može li autogram?”. Jednome od dječaka Plenković se potpisao i na nogometnu loptu, uz objašnjenje da ipak nije nogometaš. Plenković je učinio još nešto izvan službenog protokola, pohodio je Međugorje, gdje ga je dočekao župnik fra Marinko Šakota, a razgovarao je i s jednim od šest vidjelaca Gospe u tome mjestu, Ivanom Dragičevićem.

>> Ovo su odgovori na 12 najčešćih pitanja o poreznoj reformi

Komentara 2

Avatar juricamesko
juricamesko
19:09 29.10.2016.

nije ovo vidjelo porezne reforme.želite demografsku obnovu hrvatske,osnivate ministarstvo za to a onda podižete stopu PDV na hranu i dječje potrepštine.lijepa poruka mladima.koliko je sve to prihvatljivo Mostu vidjeti ćemo idućih mjesec dana.

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
16:39 29.10.2016.

Porezna reforma: Damo vam 100kn na PDV-u vam uzmemo 500kuna. Ahahakmeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije