Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZI NEVRIJEME

Civilna zaštita savjetuje građanima da ne izlaze ako nije nužno: Postoje planovi evakuacije

Rijeka: Jako jugo i kiša na moru pred Rijekom
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
02.11.2023.
u 21:53

Razvedravanje se u središnjoj Hrvatskoj očekuje tek u poslijepodnevnim satima u petak, no i dalje su mogući mjestimični pljuskovi, dok će se na Jadranu i u gorju zadržati oblačno vrijeme s kišom

Pred nama je izrazito oblačan, vjetrovit i kišovit dan. Grmljavinsko nevrijeme već je zahvatilo zapad zemlje, a tijekom noći i u petak proširit će se na ostatak Hrvatske. Najviše oborina očekuje se oko Rijeke, u Gorskom Kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije, no pljuskova može biti i uz more, koje je neuobičajeno toplo za ovaj dio godine.

Ipak, teško je sa sigurnošću prognozirati jer se vrijeme mijenja iz sata u sat, kazao je načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju civilne zaštite Tomislav Marević za Dnevnik Nove TV. "Očekujemo jake padaline, vjetar i grmljavinu. Trebali bi biti pripremljeni na te tri stvari" istaknuo je, dodavši kako je u pripremi za nevrijeme trebalo očistiti lišće iz šahtova i oluka.

Građanima savjetuje da ne izlaze ako to nije nužno te da budu oprezni, no dodaje kako "neće cijeli svijet stati". U slučaju da to bude potrebno, koristit će se i sustav SMS upozorenja. Ljudima koji žive u nesigurnim objektima Marević preporučuje da imaju plan evakuacije te da spreme torbe s osnovnim potrepštinama. 

Razvedravanje se u središnjoj Hrvatskoj očekuje tek u poslijepodnevnim satima u petak, no i dalje su mogući mjestimični pljuskovi, dok će se na Jadranu i u gorju zadržati oblačno vrijeme s kišom. Diljem zemlje puhat će južni i jugozapadni vjetar, a temperature će dosezati između 15 i 20 stupnjeva.

Nakon subote koja će barem na kopnu donijeti uglavnom suho i sunčano vrijeme, u nedjelju se očekuje novo naoblačenje s kišom i pljuskovima, no temperature će ostati natprosječno tople, prognozirao je Darijo Brzoja za Novu TV. Iako će ostati oblačno i kišno, sljedeći će tjedan početi mirnijim i manje opasnim vremenom.

VIDEO Snažna oluja hara sjeverom Europe

 

Komentara 4

AN
AntePortas9
06:31 03.11.2023.

Da. Baš je alarmanrno. Kiša, vjetar i snijeg iznad 1500 m u mjesecu studenom.

AK
Aka
00:21 03.11.2023.

Zg, petak, pola jedan u noći, vani se niti list ne pomiće, nema vjetra, nema kiše?

Avatar ePIx
ePIx
17:32 03.11.2023.

bilo bi vrijeme da ohladite malo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije