Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU Parlament

Civilna scena sučelila se s osam kandidata

EU Parlament
09.04.2013.
u 18:59

Svih osam kandidata obvezalo se na borbu protiv korupcije, zaštitu okoliša, suradnju s civilnim društvom, vladavinu prava

Osam kandidata za Europarlament odazvalo se pozivu Platforme 112 na javno sučeljavanje. Odgovarajući na pitanja predstavnika civilne scene,

Miroslav Ambruš Kiš, kandidat Piratske stranke, naglasio je da će se zalagati za zaštitu okoliša i civilnog društva, radikalnu transparentnost te za izravno biranje i opozivanje. Nestranački kandidat s liste HSP-a Pero Kovačević ponovio je da Hrvatska posve nespremna ulazi u EU te da se i u EU direktivama stvara plodno tlo za korupciju.

Zalaganje za rad, jedinstvo govorenja i djelovanja te obrana ljudskih prava i nacionalnih vrijednosti ciljevi su laburista Damira Hršaka. Ivani Pukšec iz HSS-a najvažnija će biti vladavina prava, borba protiv korupcije i decentralizacija. Antun Dujmović Krševan iz HDZ-a obvezao se na čvrstu povezanost s civilnim društvom, kako bi se i tako stalo na kraj korupciji.

Ivan Pernar, kandidat nekoliko manjih stranaka, isticao je da je monetarna vlast iznad svake druge i da vlade moraju provoditi ono što njihovi kreditori žele. Toni Vidan s liste Zeleni zajedno kazao je da je Europarlament glavni alat za Europu građana i da su političke stranke prepopustljive pred naletom privatnih investitora. SDP-ova Melita Mulić naglasila je stvaranje svijesti o neprihvatljivosti korupcije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije