Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.01.2015. u 14:14

Grčki izborni scenarij poticajan je tek za pitanje o tome tko bi nas mogao početi izvlačiti iz gospodarske katastrofe i kolonijalnog položaja prema Europi

utorak

27. Siječnja

Pobjeda Syrize u Grčkoj razveselila je neke prevratničke skupine u Hrvatskoj, kao što su Živi zid i Radnička fronta. Razveselila je i neke izrazito lijeve i izrazito desne stranke u Europi, kao što su španjolski Podemos i francuska Nacionalna fronta. Što će reći da je pobjednik Cipras, osim u Grčkoj, pobudio nade i u Europi, pa i u Hrvatskoj. No niti u Hrvatskoj ima na vidiku nekoga tko bi kao on mogao trijumfirati na izborima, niti ga treba oponašati - jer Grčka je Grčka a Hrvatska je Hrvatska - niti će on, kad se poslije obećavajućeg suočenja s biračima počne suočavati s neobećavajućom grčkom stvarnošću, biti tako radikalan, optimističan i narodu mio. Dakle, izlišno je pitati se je li u Hrvatskoj moguć grčki izborni scenarij ali je taj scenarij poticajan za pitanje o tome tko bi nas mogao početi izvlačiti iz gospodarske katastrofe, nezaposlenosti, siromaštva i kolonijalnog položaja prema Europi. Čini se da su krajnji doseg revolucionara u Hrvatskoj pokazali predsjednički izbori, ali ni na njima Sinčić nije naudio ni ljevici ni desnici, a ako je suditi po najnovijim anketama, ni poslije tih izbora on ne oduzima birače ni HDZ-u ni SDP-u. Njegov Živi zid osuđen je na otimanje ili gubljenje birača u nadmetanju sa strankama slične moći, kao što je Orah Mirele Holy. Sa svojom antidemokratčnošću, antiinstitucionalnošću i rušilaštvom Sinčić može preko izbornog praga, ali će uvijek biti daleko od praga vlasti, koliko god se poistovjećivao s Ciprasom koji je vlast upravo osvojio. A pogotovo će daleko od toga praga biti Mate Kapović i njegova Radnička fronta. Nepojmljiv je nedostatak političke inteligencije u tog mladog lingvista i sveučilišnog profesora koji za naziv stranke bira najkompromitiranije riječi iz ljevičarskog leksika, riječi koje asociraju na najveće komunističke zločine i zločince, na diktature, vlastohleplje, prijevare i licemjerje ljevičarskih, revolucionarnih elita. I koji se u svojoj provincijalnoj ambicioznosti i narcisoidnoj pomaknutosti vidi kao vođa u međunarodnom rušenju kapitalizma! Budući da vladajuća ljevičarska Kukuriku koalicija nije ništa učinila za boljitak Hrvatske nego joj je donijela bijedu mnogo veću od one koju je naslijedila, te je baštinila neke osobine tih elita (politička uhićenja i privođenja, nepotizam, kadrovske čistke, partijsko zapošljavanje, raskoš i rasipnost), ostaje još samo uzdanje u domoljubnu, konzervativnu, desnu politiku koja bi mogla početi poboljšavati stanje u Hrvatskoj, postupno oživljavati gospodarstvo, povećavati izvoz i smanjivati uvoz, povećavati zaposlenost, mijenjati zakone koji ugrožavaju najsiromašnije koji se ovrhama izbacuju na ulice ili pretvaraju u dužničko roblje, uprezati strane banke u interese nacionalne ekonomije, smanjivati zaduživanje u inozemstvu, više iskorištavati fondove EU i izvlačiti Hrvatsku iz kolonijalnog položaja. Ciprasovi obožavatelji u Hrvatskoj nemaju nikakve šanse - treba se nadati da je Kolinda Grabar Kitarović prva lastavica novog hrvatskog proljeća.

subota

24. Siječnja

Za znanost novca nema, potrošili su ga ministri

Još se ne mogu načuditi izjavi voditelja višnjanske Zvjezdarnice Korada Korlevića koji je na svečanom Večernjakovu proglašenju osobe godine, primivši priznanje za jednog od nominiranih, rekao da Zvjezdarnica lani od države nije dobila ni kune! Kad vidite kako se premijer, ministri i drugi dužnosnici i u službene i u privatne svrhe vozikaju u Vladinu zrakoplovu, u državnom helikopteru, u luksuznim automobilima, kako se troše golemi novci za prostorije i namještaj ministarstava i drugih državnih institucija, kako se dvije i pol milijarde kuna godišnje daje nevladinim udrugama za uglavnom beskorisnu, jalovu, a kadšto izrazito protuhrvatsku djelatnost, i kad onda čujete riječi kao što su bile Korlevićeve jednostavno se zapanjite. A tako zapanjeni znanstvenici i bježe pred Milanovićem u inozemstvo.

nedjelja

25. Siječnja

Korupciji su najdraži oni koji su presudni

Netko vam ukrade vaš novac, zatim vam taj isti novac posuđuje uz visoke kamate, a kad netko hoće dirnuti u taj ukradeni novac, kradljivci to nazovu “eksproprijacijom privatnog vlasništva” i najavljuju da će tražiti zaštitu Ustavnog suda. To su vam hrvatske banke u stranom vlasništvu. Ali ne brane se one samo prijeteći Ustavnim sudom. Kad neki stručnjaci, kao Drago Jakovčević i Ivan Lovrinović, profesori s Ekonomskog fakulteta, objašnjavaju kako taj sustav otimačine djeluje, bankari od fakulteta zahtijevaju da se od njih ogradi. Nevjerojatno! Lihvarenje zbog kojeg mnogi građani završavaju na ulicama traže zakonsku i stručnu zaštitu. Nemojte biti sigurni da je neće od nekoga dobiti, od nekoga presudnog, jer korupciji su najdraži oni koji su presudni.

ponedjeljak

26. Siječnja

Ostojićeva policija štiti despotsku zloćudnost

Piše se kako je Zoran Milanović u Puli bio štićen kao Tito - desetak drznika koji su se s tranasparentima spremali prosvjedovati “legitimirano” je satima, sve dok Milanović nije otišao. Podsjeća se i na to kako su privedeni i kažnjeni neki mladići u Splitu u predizborno vrijeme, pošto su bili izlijepili za Josipovića neugodne plakate. Ne štite se u Josipoviću i Milanoviću, kao ni u Titu, demokratičnost nego despotska zloćudnost. Štiti se Josipovićevo protuzakonito podizanje novca u blokiranoj Komercijalnoj banci, njegova mutna uloga u ZAMP-u, štiti se od javnosti ružna prošlost njegova oca, Milanovićev nepotizam, šutnja o sramotnom enormnom kreditu koji je njegov brat patriotski uzeo u podružnici Nove ljubljanske banke, štiti se rođak Boško Poljak koji za jednog od direktora u NP Krka izabran poslije 23 godine mirovine u koju je uoči rata otišao kao oficir JNA ne uključivši se u obranu Hrvatske, štite se njegovi ministri svi odreda u sukobu interesa, njegova nesposobnost i gospodarska katastrofa do koje je doveo Hrvatsku. A štiti ih policija ministra Ranka Ostojića koji se, kako pišu neki portali, u Zagrebu upravo uselio u stan poznatog splitskog mafijaša, desne ruke kriminalca Nadana Vidoševića - Zvonka Radića zvanog Miš. Umreženi drugovi.

srijeda

28. Siječnja

Preodgoj nacije na glupim Veljačinim sapunicama

Kad glumac Božidar Alić zahvaljuje Bogu što je na predsjedničkim izborima pobijeđena “udbaška, srbofilska i četnička struja”, ljevičarstvo se diže na noge. Ali kad u povodu izbora činjenice krivotvori glumica i scenaristica Jelena Veljača, koja se ponosi što nije krštena, koja idealizira svoj jugoslavenski odgoj, svoje odbijanje da ide na vjeronauk... onda je to normalno. Tako u strahu od obnove nacionalizma nakon Kolindine pobjede, u kolumni, poput četničkih propagandista, izmišlja da su Hrvati devedestih - a i stoljećima prije toga! - masovno poticani da mrze Srbe, da se po školama diskriminiralo nehrvatsku i nekrštenu djecu, agitiralo za izbore, prisiljavalo na uporabu određenih riječi... No strah joj je suvišan, jer je cijela krštena nacija godinama gledala njezine glupe televizijske serije s imbecilnim zapletima, raspletima i dijalozima i zacijelo se na njima preodgojila.

četvrtak

29. Siječnja

Istina suprotna onome što kaže Ruža Tomašić

Kad političar govori, obično je istina suprotna onome što kaže. Najavljujući da na izbore neće s Karamarkom, donedavna predsjednica HSP-a AS Ruža Tomašić reče kako “nema prodaje, nema predaje, nema izdaje.” I to nakon što se bila prodala HDZ-u, predala golemom novcu koji dobiva kao zastupnica u Europskom parlamentu u koji je izabrana zahvaljujući koaliciji s tom strankom, i nakon što je tu koaliciju izdala. Vjeruje da će sa svojom novom strankom, HKS-om, pridobiti onih 50 posto birača koji nisu glasovali na predsjedničkim izborima. Normalno, jer oni i nisu izašli na birališta samo zato što genijalna kanadska policajka nije bila kandidatkinja.

petak

30. Siječnja

Birači jedva čekaju promućurnog odvjetnika

Šteta! Anto Nobilo kaže da ga zovu da se politički angažira, ali on ima previše odvjetničkog posla. Naravno, kad bi mogao, zna se gdje bi se uključio, jer je “ipak većina birača sklona lijevoj opciji”. Samo što, kaže, “nemaju za koga glasati”. Pa jedva čekaju promućurnog odvjetnika koji je na izdisaju komunizma kao državni tužitelj prijavio Tuđmana zbog javnog istupa koji mu je još bio zabranjen, kojeg su potom Tuđmanovi ljudi uzeli kao branitelja u Haagu te je zaradio milijune pa danas može jurcati privatnim zrakoplovom, koji sada brani udbaše, koji je ženu i kćer premlaćivao do krvi, koji je na ulici pljuskao maloljetnike... Eto tko bi mogao biti izbor “većine birača sklone lijevoj opciji” pošto okrenu leđa Milanoviću. Crvenima je budućnost zajamčena čim se Nobilo malo rastereti odvjetničkog posla i još više uvježba šake za obračune.

>> Za Syrizu HR nema šanse

Komentara 28

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:53 31.01.2015.

Jadni Grci, i ne znaju što ih čeka u novoj pravednosti.

GO
google385
14:39 31.01.2015.

ANKETA::za dobrobit Hrvatske treba smjeniti Milanovica

IV
Ivan50
19:12 31.01.2015.

Grčkoj će pomoći Putin isto kako je pomogo Srbiji.Drugi dan poslije ,,veličanstvene,,vojne parade poslao ček za naplatu 200 mil.USD.a mjesec poslije obustavi Južni tok i napravio minus svojim pulenima u Srbiji od oko 60mil USD.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije