Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PADALA I TUČA

Kod Drniša udar groma izazvao požare, gase ga četiri kanadera i air tractor

požar
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
15.08.2015.
u 21:18

Meteoalarm je za danas izdao narančasto i žuto upozorenje za Hrvatsku

Nakon niza vrućih dana koji su mnogima dozlogrdili, ciklona Emilije donosi osjetno osvježenje, ali i jako nevrijeme krajem današnjeg dana i u nedjelju. Crometeo javlja da je moguća tuča, na moru su moguće pijavice i olujni udari vjetra. Lokalno će pasti više od 50 mm oborine u kratko vrijeme i moguće su bujice, što je najizglednije u Dalmaciji.

HAK je objavio da se zbog jake kiše na autocesti A1 između čvora Karlovac i tunela Sveti Rok vozi uz ograničenje brzine. Na toj se dionici dogodilo i nekoliko prometnih nezgoda zbog čega se na 113. km autoceste A1, kod čvora Brinje u smjeru Splita i na 125. kod čvora Žuta Lokva, u smjeru Zagreba, vozilo otežano i usporeno. Osobito je jako nevrijeme na području Gospića, a zbog nestanka električne energije ne radi promjenljiva svjetlosna signalizacija, javili su iz HAK-a.

Nevrijeme je već ostavilo traga na istarskom području. Kako piše Istramet.hr, tijekom poslijepodneva je istočnije od Pazina i na Buzeštini došlo do jakog razvoja oblaka u obilje grmljavinske aktivnosti, a prema dojavama s terena udari munje uzrokovali su nekoliko požara. U Cerovlju je palo 12 mm kiše, dok je na Buzeštini padala razorna tuča te je temperatura zraka naglo pala za 10-ak i više stupnjeva Celzija.

U Trbounju kod Drniša udar groma izazvao je šumski požar blizu trafostanice. Požar je buknuo oko 14.45 sati i zahvatio površinu od oko 40 hektara, a uz vatrogasce s kopna gase ga četiri kanadera i air tractor.

Zbog gustog dima koji ometa promet zatvorena je Županijska cesta na dionici Drniš - Trbounje te su isključeni pojedini dalekovodi zbog neometanog rada kanadera.

 

Meteoalarm je za danas izdao narančasto upozorenje za Istru, dalmatinsku obalu, Liku, Gorski kotar i područje središnje Hrvatske, dok je za ostale dijelove Hrvatske izdano žuto upozorenje. Pljuskovi grmljavinom očekuju se na području Zagreba, Dubrovnika, Gospića, Karlovca, Knina, Osijeka, Rijeke i Splita.

>> Stiže promjena vremena: Evo kada nas očekuju grmljavinski pljuskovi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:14 15.08.2015.

Moj Bojane čim vidim tvoje ime više se i ne trudim pročitati.

DU
Deleted user
18:16 15.08.2015.

O čemu vi trabunjate u Puli je u ovom trenutku 32 C u Pazinu sunčano , 29 C?

TH
than
20:44 15.08.2015.

Ma nemojte ove gluposti od meteoalarma vise objavljivati. U Zagrebu palo par kapi kise... Obicna ljetna oluja koja kako je koga dohvatila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije