Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRANJE PFIZEROVOG CJEPIVA

Cijepljeni protiv Covida prijavili nuspojave poput teškog mamurluka

FILE PHOTO: FILE PHOTO: FILE PHOTO: A woman holds a small bottle labeled with a "Coronavirus COVID-19 Vaccine" sticker and a medical syringe in front of displayed Pfizer logo in this illustration
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
14.11.2020.
u 09:17

Ostaju otvorena pitanja koliko je cjepivo učinkovito prema dobi i etničkoj pripadnosti i koliko dugo imunitet može trajati

Poput teškog mamurluka, ali brzo prođe - tim je riječima jedan od dobrovoljaca koji je sudjelovao u testiranju novog Pfizerovog cjepiva opisao nuspojave cjepiva protiv koronavirusa.

Glenn DeShields iz Texasa nije bio obaviješten je li primio cjepivo ili placebo, kao niti nitko drugi među više od 43.000 dobrovoljaca, ali s obzirom da je iskusio glavobolju i bolove u mišićima nakon sudjelovanja u testiranju smatra da je primio cjepivo. Bolove u tijelu i glavobolju nakon primanja prve injekcije navodi i Carrie iz Missourija koja je uz to imala i vrućicu. Nkaon druge injekcije nuspojave su još pogoršale, kazala je.

Izvješća o nuspojavama izazvanim cjepivom, koje se do sada pokazalo sigurnim, dolaze nekoliko dana nakon što su Pfizer i njegov njemački partner BioNTech objavili da cjepivo ima učinkovitost veću od 90 posto te od američkog regulatora zatražili odobrenje za upotrebu, piše Independent.

Ostaju otvorena pitanja koliko je cjepivo učinkovito prema dobi i etničkoj pripadnosti i koliko dugo imunitet može trajati.

 

>> VIDEO Capak o cjepivima koja stižu u Hrvatsku: "Pobrinuli smo se da osiguramo cjepivo za više od 50 posto stanovnika."

Ključne riječi

Komentara 22

SO
Sobrudolf
10:26 14.11.2020.

I ovo su kratkorocne posljedice, a tko zna sto ce nastupiti za 2, 3 ili 4 godine? Zato se sva cjepiva testiraju 4 godine da se vide dugorocne posljedice, a ne 6 mjeseci kao ovo, ako i toliko. Zato, ne i ne, hvala lijepo.

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
10:01 14.11.2020.

Imunitet brzo prode, mamurlyk i ostale nepoznate posljedice ostaju...Znanost je mrtva i onda se ti kojo su je ubilinjos cude zasto im nitko vise nista ne vjeruje? I dr Mengele je bio znanstvenik...

DU
Deleted user
09:38 14.11.2020.

Ne, hvala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije