Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA NA NOVOM ZELANDU

Cijepio se protiv korone čak 10 puta u jednom danu: Liječnici reagirali i složili se oko jedne stvari

A COVID-19 lockdown remains in place as an outbreak of cases affects New Zealand
Foto: Fiona GOODALL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.12.2021.
u 12:58

Vjeruje se da su mu oni koji se nisu htjeli cijepiti platili da on to učini umjesto njih

Muškarac na Novom Zelandu cijepio se protiv koronavirusa čak 10 puta u jednom danu. O tom je slučaju pokrenuta istraga, a vjeruje se kako je to učinio za novac, odnosno da su mu oni koji se nisu htjeli cijepiti platili da on to učini umjesto njih. 

Ministarstvo zdravstva Novog Zelanda izrazilo je zabrinutost i pokrenulo istragu. U toj državi nije potrebno pokazati identifikacijski dokument prilikom cijepljenja pa se vjeruje kako je muškarac u jednom danu obišao više punktova za cijepljenje, prenosi Fenix magazin

Liječnici su ponašanje muškarca i onih koji su mu platili cijepljenje opisali kao “opasno, glupo i sebično”. Liječnica Helen Petousis-Harris kaže da će muškarca ruka boljeti vjerojatno puno više nego da je uzeo normalnu dozu.

Postoji malo podataka o tome što se događa nekome tko primi cjepivo protiv covida deset puta u jednom danu jer istraživanja nisu obuhvatila tako velike doze – rekla je Petousis-Harris. 

Imunolog, profesor Graham Le Gros, složio se kako će muškarca vjerojatno stvarno boljeti ruka te je izrazio zaprepaštenje činjenicom da je muškarac to učinio. Također je kritizirao one koji su dovoljno privilegirani da plate kako bi izbjegli cijepljenje. 

Ministarstvo zdravstva savjetovalo je svim osobama koje su primile više doza od preporučenih da što prije potraže savjet liječnika.

VIDEO Kreće cijepljenje djece od 5 do 11 godina: Po čemu se razlikuje od cjepiva za odrasle

Komentara 5

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
18:51 13.12.2021.

Liječnica kaže da će muškarca ruka boljeti vjerojatno puno više nego da je uzeo normalnu dozu. - ova kao da radi u HZJZ.

LI
liliZG
14:34 13.12.2021.

ovo je odlična stvar za doktore, strpat ga u sobu na promatranje kako će reagirati na deseterostruku dozu cjepiva, ... imaju prvog dobrovoljca.

GE
geler203
14:06 14.12.2021.

Njemu više ne može ništa ni alfa a ni omega. Virusi vrišteći bježe od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije